Juhu! Det er Børnedag…

Fredag 20. november er det 31 år siden, at FN’s generalforsamling vedtog Børnekonventionen, der fastlægger rettigheder for børn i hele verden. Siden 2015 er dagen blevet fejret som “Børnenes Dag”

Fredag 2o november er det international Børnedag. (Foto: DR).

 

I DR’s  børneprogram “Ultra Nyt” markeres børnenes dag allerede i dag torsdag med en reportage, hvor programmets værter sammen med UNICEF, som er FN’s børnefond, overrækker UNICEF-Prisen 2020 til dette års modtagere. Sidste år var det “Ultra Nyt” selv, der fik den. 

Prisen gives til en person, en organisation, en virksomhed eller en aktør, “der gennem flere år har ydet en særlig bemærkelsesværdig indsats for børn – i Danmark eller internationalt”.

Fredag markerer “Ultra Nyt” dagen på de sociale medier. Det gøres blandt andet ved at fortælle børn og unge om “Børnenes Dag” og ved at sætte fokus på deres rettigheder.

“På “Ultra Nyt” dækker vi både de nationale og globale nyheder i børnehøjde til daglig, og derfor er det selvfølgelig også vigtigt for os at markere “Børnenes Dag”. I den forbindelse er det vigtigt at fortælle børnene, at de har rettigheder og medbestemmelse på en lang række ting, som påvirker deres hverdag, siger Christina Johansen, der er redaktør på “Ultra Nyt”.

Aftenshowet tager forskud 

Aftenshowet på DR1 tager også forskud på “Børnenes Dag” i udsendelsen torsdag 19. november kl 19.05. I forbindelse med markeringen af “Børnenes Dag” taler Kronprinsesse Mary fredag formiddag i Tivoli med de fire børn, Thea, Vilma, Catharina og Esther, om deres håb og forventninger til fremtiden. Aftenshowet får aftenen forinden besøg af Thea, der altså er et af de børn, der fredag deltager i samtalen med Kronprinsessen om, hvordan det er at være barn under corona, om det at være barn i Danmark, ikke at blive lyttet til, og hvordan verden ser ud fra hendes perspektiv.

Fællessang med børnene

Også i fredagens udgave af “Fællessang – hver for sig” med Phillip Faber og Mads Steffensen kommer seerne til at mærke, at det er børnenes dag. Dagen bliver markeret med en helt særlig medvirkende. For i forbindelse med Kronprinsessens interview tidligere på dagen med de fire børn, tildeler Kronprinsesse Mary nemlig børnene et sangønske. Dette sangønske gør de brug af i aftenens udgave af fællessang. Hvad de ønsker, kan man se fredag kl. 20 på DR1 og DRTV.

Seneste artikler

Fik du læst?