Jon serverer et mørt stykke kød og et godt glas vin

Er man ude efter noget særligt godt kød – og et særligt godt glas vin – så er det en god idé at lægge vejen forbi Restaurant 3760 i Gudhjem

Jon (Foto: Torben Ager)

 

GASTRONOMI: Javist er der mange gode spisesteder på Bornholm – og i sæsonen, der jo med Folkemødet er skudt i gang med et ordentligt brag, kan det godt betale sig at udvise rettidig omhu og bestille et bord til en hyggelig aften, hvad enten det er til en familie-komsammen, en aften for to eller bare nogle venner, der skal ud og hygge sig med lidt god mad og vin.

Et af øens mest populære steder er Restaurant 3760, kønt beliggende i nærheden af havnen i manges turister og fastboendes yndlingsby, Gudhjem.

Her residerer en rigtig kok, stor rund og glad. Navnet er Jon Andersen – han vil være kendt af rigtig mange på Bornholm, og hans klingende bornholmske afslører da også hurtigt, at han er indfødt bornholmer.

Og så kan han lave mad.

Rigtig god mad, endda, hvis man skal tro de mange positive anmeldelser af restaurant 3760, der bl.a. også udmærker sig med at have lækker mad i alle prisklasser.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Et godt stykke kød og et godt glas vin – evt. en skøn argentinsk rødvin, produceret på Malbec-druen. (Foto: Torben Ager)

 

Der er naturligvis hele pizzamenuen, der er så fristende, at folk kommer langvejs fra for at smage. De berømte pizzaer med de bornholmske navne som “Helligdommen”, “Gudhjem”, “Rytterknægten” og “Krølle Bølle”. Eller hvad med en “3760”, der består af tomat, ost, varmrøget laks, oliven, løg, peberrodscreme, salat og marinerede hvidløg?

På frokostkortet er der naturligvis klassikeren over alle her i byen “Sol over Gudhjem” eller en helt forrygende kartoffelmad med dildkogte kartofler, Christiansøpigens kryddersild, bacon, kryddermayonnaise og urter.

Man i dag springer vi frokosten over og bestiller bord til aften.

For vi har lyst til noget godt kød på tallerkenen i aften – rigtig godt kød, vel at mærke. Mørt og saftigt. Og hertil en god drue i glasset.

Og så er vi kommet det helt rigtige sted.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Erfaren mand er god at gæste – her Jon Andersen i sin restaurant i Gudhjem. (Foto: Torben Ager)

 

Blandt de mange kødretter på menukortet finder vi saftig ribeye fra Uruguay, og steaks skåret af Black Angus, der er så mørt, at det næsten smelter i munden.

Og så skal vi naturligvis have lidt godt i glasset: Og det er slet ikke nødvendigt at vælge en af de dyreste vine på kortet: Selvfølgelig er her italiensk Barolo  – og herfra stiger priserne. Men til en god og saftig bøf peger Jon på en argentinsk vine på kortet, frugtig med strejf af blomme og kirsebær, en skøn vin produceret på Malbec-druen og til en absolut overkommelig pris. Malbec-druen, der i dag er den argentinske nationaldrue.

Til kødet er tilbehøret sommersalat, tomat, majs, tørsaltet skinke, pommes rösti og kryddersmør. Velbekomme!

(Artiklen fortsættes under billedet)

Restaurant 3760 – populært spisested i Gudhjem.

 

Og erfaren mand er god at gæste, siger man. Det kan man roligt sige i dette tilfælde, hvor Jon Andersen kører sin restaurant i Gudhjem på tiende år.

Oprindelig udlært hos navnkundige Bager Jensen, men senere voksenlærling som kok på Hotel Fredensborg, køkkenchef på det nuværende “Griffen Spahotel” og senere med i et cateringfirma, der endte med at blive det største på Bornholm.

Glæden ved at lave mad lyser ud af ham, og han er altid klar til en god snak om mad og drikke.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Naturligvis er der også lækre fiskeretter på menukortet på Restaurant 3760

 

PS: Vi skulle hilse og sige, at Restaurant 3760 har meget travlt med at levere mad ud af huset, det er der stor efterspørgsel på, og så er den hyggelige restaurant i en af de mest charmerende kroge af Gudhjem naturligvis det perfekte sted til at holde familiefesten, brylluppet, fødselsdagen eller hvad det nu kan være. Terrassen er perfekt til at mødes over et glas bobler – eller måske noget helt andet.

Jon har altid en god idé – både til hvad, der skal drikkes – og og hvad, der skal på tallerkenen.

 

 

 

 

Seneste artikler

Fik du læst?