Jon serverer dejlig mad i det smukke hjerte af Gudhjem

Restaurant 3760 i Brøddegade i Gudhjem får strålende anmeldelser på nettet – det glæder naturligvis Gudhjem-drengen og restauratøren Jon Andersen, der nu også byder på lækre og saftige burgere længere oppe ad gaden i Gudhjemmâ Grillen

Gudhjem-drengen Jon Andersen – lækker mad til fastboende og turister i Gudhjem. (Foto: Jørgen Koefoed.)

 

“Super lækre ribeye bøffer, med lækkert tilbehør. Perfekt tilberedt. God betjening og i det hele taget en god oplevelse. Tak for den her gang…”

“Super lækker restaurant med dejlig beliggenhed i Gudhjem, sød og meget smilende servering. Lækker mad og godt udvalg af flotte vine. Her serveres bøffer af meget høj kvalitet , samt udvalg af frisk fisk. Klar anbefaling og en af de bedste restauranter på solskinsøen…”

Dette er to af de sidste anmeldelser som “Restaurant 3760” i Gudhjem har fået af tilfredse kunder. I dag slipper restauranterne ikke godt afsted med at servere dårlig mad og byde på sløv betjening, så er gæsterne straks klar med dårlige anmeldelser.

Skøn beliggenhed

Men tjekker man anmeldelserne for Restaurant 3760, så er et helt imponerende antal meget rosende for mad, betjening – og sandelig også den skønne beliggenhed i den populære og næsten berømte Brøddegade i den by, der måske er elsket af de fleste turister, der besøger Bornholm: Gudhjem…

Turisternes favorit

Med status som den måske ældste by på øen og den fantastiske beliggenhed er Gudhjem en klar favorit for mange besøgende – ligesom den da også er højt elsket af de fastboende.

Og når man går et godt stykke ned ad Brøddegade, og skal til at svinge ned mod havnen – så kan man ikke undgå at bemærke den flotte terrasse, hvor der sædvanligvis sidder mange mennesker og nyder et godt måltid mad med et glas vin.

Det møreste kød

Det er terrassen til restaurant 3760, der nu på 10. år bliver besøgt af sultne og tørstige gæster – fastboende og turister, alle kan lide at komme her og vælge fra det fristende menukort: Hvad med Carpaccio af Grambogård velfærdsokse, citronolie, trøffelcreme, Vesterhavsost og syltede bøgehatte?

Dagens fisk, der kan være helstegt rødspætte i bornholmsk durummel, sommersalat og mormor-dressing, citron, dild, brunet kaperssmør og små kartofler i det grønne?

(Artiklen fortsætter under billedet)

Lækker fisk nær havnen i Gudhjem

 

Kødretterne er i en klasse for sig, hvad enten man vælger Striplion, N.Y. Strip, Ribeye: Mørt, saftigt og med en historie, som nok er værd at lægge øre til.

Desserterne er blandt andet skønne oste, fire slags, eller den lækre Panna Cotta, tillavet bl.a. med ymer og kærnemælk, hvid chokolade og vanilje.

Eller måske bare et glas af husets portvin – en 20 år gammel Nieport Tawny?

“Sol over Gudhjem”

Nu må skribenten holde en pause, for det lyder så lækkert alt sammen, at man bliver rigtigt sulten bare af at skrive om det. Og så glemte vi at fortælle, at der naturligvis også er noget for vegetarer, selv om det sikkert et bøf-elskerne, der her finder deres paradis.

På frokostkortet er der naturligvis klassikeren over alle her i byen “Sol over Gudhjem” eller en helt forrygende kartoffelmad med dildkogte kartofler, Christiansøpigens kryddersild, bacon, kryddermayonnaise og urter. Hva’ ba’? Eller hvad med en grillet sandwich med røget laks, frisk mozzarella og hele molevitten?

(Artiklen fortsætter under billedet)

Restaurant 3760 er kendt for husets lækre pizza’er med de bornholmske navne.

 

Og så er der jo alle børnene: De  – og vi andre med – bliver ellevilde, når de ser udvalget af en anden af husets signaturretter: De berømte pizzaer med de bornholmske navne som “Helligdommen”, “Gudhjem”, “Rytterknægten” og “Krølle Bølle”. Eller hvad med en “3760”, der består af tomat, ost, varmrøget laks, oliven, løg, peberrodscreme, salat og marinerede hvidløg.

Udlært bager

Denne eftermiddag, inden den store turiststrøm for alvor er sætter ind, sidder vi med restauratør Jon Andersen og nyder en iskold Coca-Cola. Det er jo tidligt på dagen.

Jon er en af de driftige og initiativrige bornholmere, der har været med til at give øen det gastronomiske løft, som hele landet – og udlandet med – taler om.

Oprindelig udlært hos Bager Jensen, men senere voksenlærling som kok på Hotel Fredensborg, køkkenchef på det nuværende “Griffen Spahotel” og senere med i et cateringfirma, der endte med at blive det største på Bornholm.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Restaurant 3760 – populært spisested i Gudhjem.

 

Og nu altså på 10. år er den glade Gudhjem-dreng vært på “Restaurant 3760”. Og han er virkelig glad, når man spørger om en fritidsinteresse siger han straks “hestesport”.

“Ritter Sport”, siger han med et stort smil.

Saftige burgere

Sidste skud på stammen er den originale, så meget den nu kan blive på Bornholm, US-Burgerbar, der sjovt nok har fået navnet “Gudhjemmâ Grillen”. Den er placeret lidt længere oppe af gaden.

Her er der altså Mad for Mons for alle burger-elskere. Kødet er det berømte Sashi-kvalitetskød, og burgerne serveres med sprød, grøn salat, friske tomater, syltede rødløg, hjemmerørt kryddermayo, cheddar og bacon – det hele lagt ind i en lækker Brioche-burgerbolle.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Saftige burgere, der får tænderne til at løbe i vand på “Gudhjemmâ Grillen”.

 

Her kan man vælge mellem Den Klassiske, Den Legendariske og specialiteter som “Jack Daniels BBQ”, “Blue Cheese and Bacon” og mange flere. Og så må vi altså lige have “Den Almægtige” med: En bøfsandwich med det hele, det vil sige nul salat – men masser af brun sauce og – nej, den skal altså bare opleves.

Prisbelønnede øl

Der er en vegetar-burger og sprøde, saftige grillkyllinger, kids-menu og fritter. Og så naturligvis de prisbelønnede øl fra det amerikanske bryggeri Brooklyn, Cherry Cokes, Dr. Pepper og hjemmelavede milkshakes – som der drikkes på enhver amerikansk burgerbar med respekt for sig selv…

Mere amerikansk bliver det ikke – på Bornholm…

Om Jon har travlt?

Ja, det har han da.

Men ikke mere travlt, end der er tid til et venligt ord og en sjov bemærkning til de, der kigger forbi, enten det er i “3760” eller i grillen…

Og det er ikke så få…