Irriterende søndag i vente…

Så skal man på den igen: Søndag morgen skal man rundt i hele hytten og stille urene frem eller tilbage. Hvordan er det nu…søndag morgen kl. otte  – er den kun syv…eller er det omvendt?

Jeg skal sent glemme, hvordan en kirkens mand engang roste mig højlydt for at komme i rigtig god tid et møde en søndag formiddag. Jeg benyttede mig af lejligheden til at rose mig selv:

“Jeg har lært det hjemme”, hørte jeg mig selv sige til denne retskafne, kirkens mand. “Kan man ikke andet, kan man møde til tiden…”

Jeg troede selv, jeg var kommet et kvarter for sent, men på grund af sommertidens ophør var jeg i stedet komme tre kvarter for tidligt.

Jeg satte mig dydigt ned og simulerede vigtige forberedelser til mødet, mens jeg hentede anderkendende blikke fra de øvrige tilstedeværende.

En velforberedt journalist…

Nå, bortset fra denne éne gang, er jeg blandt de mange, der er hamrende irriteret over den såkaldte sommertid, der kun er irriterende og som skaber en masse bøvl to gange om året.

Det siges, at heller ikke dyrene ikke kan lide dette skift i døgnets rytme, og jeg kan ærlig talt ikke se en eneste logisk grund til dette timeskift.

Sommertid indførtes første gang under 1. verdenskrig i 1916, fordi man i Østrig og Tyskland mente, at der kunne spares noget energi ved initiativet.

Det hjalp dog ikke på krigens udfald, der som bekendt blev tabt af netop disse to lande, og eksperter er forlængst blevet enige om, at energibesparelserne ved sommertid er så minimale, at de er uden betydning.

Personligt irriterer det mig grænseløst, at især mit ur i køkkenet skal tages helt ned, for at skifte tiden – for slet ikke at tale om et lille arvestykke fra min mor, der kun med besvær går med til at skifte tiden.

Og så er der digital-uret i min bil, som jeg slet ikke kan finde ud af at skifte, hvorfor det viser en time galt i seks måneder om året.

Jeg kunne godt få en autoriseret forhandler til at ændre tiden, men det vil årenes løb blive lige så kostbart som at købe en helt ny bil…

Så sommertid? Det bliver et nej herfra, tværtimod: Jeg tror snarere, jeg vil melde mig ind i Landsforeningen mod Sommertid. Nu må dette galimatias snart stoppe…

God weekend…

 

Seneste artikler

Fik du læst?