Hygge og god mad på Hotel Allinge – hele året

Mange taler om mulighederne for at gå ud og spise på Bornholm hele året- her er Hotel Allinge en oplagt mulighed med hygge og god mad, f.eks. de populære onsdage med Danmarks nationalret, stegt flæsk med persillesauce.

Hotelejer Thorbjørn Rafn – restauranten åben hele året. (Foto: Torben Ager)

 

Der dukker fra tid til anden historier frem om de manglende muligheder for at spise ude på Bornholm i vintersæsonen.

Der er dog flere muligheder for dette og en oplagt mulighed er naturligvis det populære Hotel Allinge, der drives af hotelparret Thorbjørn Rafn og Ellen Marker-Pedersen.

Hotellet, der i sæsonen er propfyldt med gæster fra ind- og udland, er også et søgt sted efterår og vinter, og restauranten er åben hele året.

“Fattigmands-koteletter” – alias paneret flæsk. (Foto: Torben Ager)

 

Her i år præsenterede hotellet nogle uhyre populære aftener med stegt flæsk i alle afskygninger på menuen: Folk er strømmet til hver eneste onsdag, hvor hotellet serverer traditionel stegt flæsk – også som paneret og røget – og masser af dejlig persillesauce, kartofler, rødbeder mm.

“Fattigmands-koteletter” kalder man også den panerede flæsk, som bliver spist lige så snart køkkenchefen har sat dem på bordet.

Hotel Allinge – restauranten er åben hele året.

 

Men restauranten har også åbent alle ugens andre dage, skulle vi hilse og sige. Og den er lige indbydende for turister eller lokale, det gerne vil have stillet sulten med lækker mad på en ganske almindelig hverdag – eller som hyggemiddag med gode venner en fredag eller lørdag aften.

“Vi tilbyder enten vores populære buffet med et stort udvalg af lækre specialiteter – eller vores to-retters menu, der f.eks. kan bestå af gammeldags flæskesteg med sauce og kartofler og rødgrød til dessert eller dejlige wienerschnitzler med det hele og citronfromage til dessert,” siger Thorbjørn Rafn.

Ellen og Thorbjørn – værtspar på Hotel Allinge (Fotos: Torben Ager)

 

Hotel Allinge er tillige blevet certificeret som Green Key-Hotel af brancheorganisationen og er med i samarbejdet “Small Danish Hotels”. Netop dette samarbejde er med til at sikre, at der kommer gæster til hotellet også udenfor højsæsonen, hvor alt sædvanligvis er fuldt belagt – ikke mindst takket være et samarbejde med rejsebureauet Nilles Rejser i Nordjylland, kåret som Danmarks bedste rejsebureau, der sender rigtig mange nordjyder til Bornholm hver eneste uge i sæsonen.

Men i takt med at Bornholm får flere og flere turister – også udenfor højsæsonen  – så er det godt at vide, at Ellen og Thorbjørn holder deres hotel og restaurant åbent hele året. Så der kan komme varm mad på bordet til hotellets mange sultne gæster – og øens beboere iøvrigt, alle årets dage.

 

Seneste artikler

Fik du læst?