Her mødes gourmeter fra nær og fjern

Torvehallerne i Rønne byder på det ypperligste fra det gastronomiske Bornholm.

GASTRONOMI: Hvis man en dag vil være sin egen køkkenchef og tilberede frokost eller middag på højt niveau og med de bedste råvarer fra en af landets mest roste gastronomiske landsdele, så skal man besøge Torvehallerne i Rønne. 

Også, selv om man måske ikke har nogen bestemt menu i tankerne. 

For i Torvehallerne i Gartnervangen kan man ikke undgå at blive inspireret til noget at spise og drikke – når det bare skal være lækkert. 

Trine Køhlert – forpagter af Torvehallen (Fotos: Torben Ager)


Ypperlig gastronomi

Det er Trine Køhlert og Brian Jensen, der har forpagtet hele Tovehallen, hvor man finder eksempler på noget af det ypperligste indenfor bornholmske føde- og drikkevarer. 

Her er der mad og drikke fra bl.a Ostehjørnet, Torvehallens Slagter, Buchwalds Kafferisteri, Gourmet Bornholm, Østersøens Brænderi, Dams Bageri, Svaneke øl og meget, meget andet.  

Puk’s Delikatesser med de mange forskellige slags sennep – enten til gode pølser eller en saftig skinke. Skal det være Stærk Sennep, Øens Sennep eller Værtens Bedste Sennep? 

Vi snupper et glas af hver for en sikkerheds skyld, og så er det ellers bare med at gå på jagt blandt de mange lækkerier.  

Torvehallen byder på noget af det ypperligste indenfor mad og vin


Hygge i cafeen
Og hvis man ikke kan bestemme sig, kan man jo nyde en Café Latte i Torvehallens Café, der også byder på lidt mundgodt til kaffen samt et glas vin, hvis man foretrækker det.  

Og så kan man ellers lade tiden og trafikken passere udenfor og nyde atmosfæren i det gamle slagtehus. Der i øvrigt også kan lejes som lokalitet for festlige begivenheder som konfirmation, barnedåb, fødselsdag eller andet skæg og ballade – når vi ellers må feste igen. 

Men pas på: Man liver så nemt fristet på dette herlige sted, der også er et oplagt besøg for øens turister – når de ellers vender tilbage.  

“Jeg plejer at sige, at her er der masser af slik for voksne”, siger Trine Køhlert til Bornholmnyt.dk. Og gør opmærksom på, at åbningstiderne er torsdag og fredag fra kl. 10 til 16 og lørdag fra 10 til 14. 

“I sæsonen holder vi også åbent om søndagen”, tilføjer Trine.  

 Lækre tapas
Torvehallerne er ogå det oplagte sted, hvis man som turist skal have en souvenir med hjem fra øen. Enten i form af nogle lækkerier – eller af nogle produkter fra Bornholms Keramikfabrik. 

Men nu har Trine ikke tid til at sladre mere med Bornholmnyt.dk – hun er ved at sende nogle tapas-anretninger ud af huset og de må naturligvis ikke komme for sent. 

Og de kan i øvrigt også anbefales. Stærkt… 

Seneste artikler

Fik du læst?