Heksedans ved fuldmåne

367ture.dk  er en informativ og gratis guide til skønne ture på øen… 

FRITID: Må det i al stilfærdighed være tilladt at gøre opmærksom på bogen “På 367 ture i Bornholms natur” og på den tilhørende hjemmeside 367ture.dk? 

367ture.dk er en aldeles fremragende og helt gratis guide til nogle af de mest interessante ture, man kan foretage sig på øen.  

Det var min ven, fotografen Torben Ager fra Åkirkeby, der gjorde mig opmærksom på denne informative hjemmeside, som man gør klogt i at studere nærmere – hvad rigtigt mange fastboende og turister da også har gjort. Men flere bør komme til. 

Hjemmesiden er ikke blot en fremragende guide til forskellige ture på øen – den indeholder også et væld af spændende informationer om f.eks middelalderbyen Aakirkeby, hvor øens landsting havde sæde indtil 1776, hvor det blev flyttet til Rønne. 

Her er også historien om Ekkodalen – navngivet af skovrider Rømer, der blev ansat i 1800. Ekkodalen har været en af øens 5-stjernede attraktioner, lige så længe  der har været turisme på Bornholm.

 

Fotograf Torben Agers skønne foto fra Ekkodalen

 

”Djævlebakken”
Og fra generation til generation har forskellige stednavne gået fra mund til mund. Navne som “Djævlebakken”, “Vandpræsten”, “Præstens tårer” og “Heksenes danseplads”. Historien fortæller, at der er et hul i klippemassivet, hvorfra heksene kommer ud og danser. Er det ved fuldmåne? 

Eller hvad med at gå i Pelle Erobrerens fodspor i Paradisbakkerne? Hvor hans far, Lasse Karlsson, får plads som røgter på “Stengården” og Pelle må tjene som vogterdreng. 

Selve bogen “På 367 ture i Bornholms natur” kan købes på siden. En super og god makker at have med på cykel- eller gåtur på øen. 

 

Seneste artikler

Fik du læst?