Hårdt DM: Der bliver travlt på værkstedet hos Team VW Rally

Det gik hårdt for sig på Nysumbanen i tredje afdeling af DM i folkerace, heldet var ikke ubetinget med bornholmerne, og der bliver travlt på værkstedet i de kommende 14 dage

Det bornholmske team får travl på værkstedet de kommende 14 dage.

 

Så blev sommerpausen overstået, og tredje afdeling af Danmarkssmesterskabet i folkerace blev kørt på Nysumbanen ved Hobro i lørdags.

Ud i over de tre kørere fra Team VW Rally i Hasle , Torben og Tobias Larsen og Christina Steinlein, deltog også bornholmerne Oliver Jensen og klubkammeraten Lars Andersen i denne afdeling. Og den var varm – både for biler og kørere.

I første heat blev Tobias påkørt, og det så voldsomt, at både dørstolpe og bur blev trykket. Tobias gav dog ikke op, og det lykkedes ham at køre fra dem allesammen og vinde heatet. Efter heatet måtte den store hammer frem, og der blev rettet buler inden næste heat.
I andet heat var der ekstra spænding, da Tobias skulle køre mod farmand Torben, men det blev nu en Volvo, der skulle kæmpes hårdt mod, og det blev til en tredjeplads.
I tredje heat lå Tobias i front, men forbroen blev revet itu, og han måtte desværre udgå. Bilen kunne ikke laves, så det betød også at han måtte melde fra i B- finalen.

 

Torben udelukket

Torben Larsen var ikke helt i tempo i første heat og måtte nøjes med en femteplads.
I andet heat, hvor han deltog sammen med Tobias, blev der som tidligere nævnt kæmpet bravt mod en Volvo, og Torben endte på en fjerdeplads.
Efter heatet blev Torben kaldt til dommeren, der mente, at han skulle straffes for at have kørt Volvo’en af banen. Torben var meget uforstående og ikke enig i dommen, men da det er dommeren, der har det sidste ord, blev han udelukket af heatet og fik 0 point.
I tredje heat gav Torben den rigtig gas, han lå på førstepladsen, men lige inden mål blev han slået og måtte tage til takke med en andenplads. Og på grund af udelukkelsen er der heller ikke point nok til en finaleplads.

Christina Steinleins indledende heat gik fint, det blev til både til en første- og en andenplads og dermed en plads i A-finalen.
A-finalen blev dog meget kort. Lige midt i startfeltet var der masse sammenstød med fire biler. En af de andre deltagere røg op oven på Christinas køler og halv ind gennem forruden og heatet blev straks  afblæst. Her stoppede finalen for de fire i uheldet, også Chistina, og kun de to biler, der kom uden om uheldet, kom til omstart.
Til de kørere, der udgik, blev der givet point efter placering på dagen, og da Christina var andenbedst, fik hun en fjerdeplads og en pokal.
(Artiklen fortsættes efter billedet)
Heldet var ikke med. bornholmerne i lørdags.
Både Tobias’s og Christina’s racere trænger nu virkelig til en kærlig hånd, inden der om 14 dage skal køres næste afdeling af DM i Sæby. Og måske skal Tobias ligefrem ud og finde en helt anden bil, inden han igen kan komme til start. Så Team VW Rally får meget travlt på værkstedet i Hasle de næste 14 dage.
(Artiklen fortsættes under billedet)
Det gik hårdt for sig på Nysum-banen i lørdags.
Lars Andersen havde problemer med sin bil fra starten. Kølesystemet virkede ikke, og desuden var der problemer med gearkassen og støddæmperne. I første heat fik han en femtepl ads og i andet hest blevhan påkørt, ramt af en punktering og havnede inde i autoværnet og måtte udgå. Bilen blev ikke klar til start, og han måtte udgå resten af dagen.
Oliver Jensen var lidt mere heldig. Han kørte stabilt hele dagen og kvalificerede sig til en B-finale. Her kørte han forrygende og vandt heatet.
Han gik videre til A-finalen, hvor han kom ind på en flot tredjeplads og fik en fin pokal med hjem.
Marco Jensen fra BMS var med som mekaniker Og Mette Olsen som support.

 

Seneste artikler

Fik du læst?