Gratis til Christiansø

Regeringen foreslår gratis færgebilletter til gående og cyklister til danske øer, herunder Christiansø.

Regeringen foreslår gratis sejlads til f. eks. Christiansø (Fotos: Torben Ager)

 

Det skal være gratis i hele juli måned for gående og cyklister at sejle på færgeruter som for eksempel Grenaa-Anholt, Marstal-Birkholm og Gudhjem-Christiansø. Det oplyser DR.
Forslaget er en del af de forhandlinger om den såkaldte ”sommerpakke” og heri  foreslår regeringen, at staten betaler regningen for de bløde trafikanter på 47 sejlruter.
“Den her krise har været hård. Ikke mindst ved yderområderne i Danmark. Og derfor foreslår regeringen at gøre det gratis at tage til de små øer med færge henover sommeren. Simpelt hen for at understøtte økonomien på vores småøer”, siger erhvervsminister Simon Kollerup til DR.
-“Meningen er, at vi gerne vil have flere til at bruge Danmark henover sommeren og komme helt ud på de små øer og understøtte den økonomi, der er mere sårbar på en lille ø”, siger erhvervsministeren.
“Under finanskrisen så vi, hvordan man glemte yderområderne ind i løsningerne. Den her gang har vi tænkt os at gøre det anderledes. Landdistrikterne og de små øerne skal huskes, når vi skal løse coronakrisen”, siger erhvervsminister Simon Kollerup til DR.

Forslaget skal sætte skub i økonomien på de mindre, danske øer

 

Bornholmslinjens Ystad-Rønne og Rønne-Sassnitz er ikke omfattet af regeringens forslag, det er til gengæld Køge-Rønne.
Forslaget vækker ikke glæde hos Venstre. Finansordfører Troels Lund Poulsen:
”Jeg tror helt, jeg så har misforstået, hvad det er for en alvorlig opgave, vi står over for med en turistsektor, der bløder. Det her forslag er i hvert fald ikke med til at redde en masse arbejdspladser, som jeg troede var opgaven med den sommerpakke, der skal laves”, siger han til DR.

 

Seneste artikler

Fik du læst?

Pinsens gudstjenester

Gudstjenester på Bornholm søndag 19. og mandag 20. maj. Aa Kirke 10.30 : Familiegudstjeneste ved sognepræst Louise Christina Howard. Skt. Peders Kirke 09.00: Pinsedagsgudstjeneste ved

Læs mere »