Gratis børneteater på Rønne Theater

Med to gratis teaterforestillinger giver Bornholms Teater børnefamilierne positiv særbehandling under Kulturugen.

Så er der gratis børneteater i Rønne.

 

Nogen gange kan det godt være svært at vælge … for skal man gå ind og se ’Den sandfærdige beretning om de 3 små grise’, eller hellere opdage kunsten ved at ødelægge i forestillingen “Kaboom”?

Det gode svar er: Hvorfor ikke gøre begge dele! Hvis ellers ungerne har den rigtige alder, er det nemlig muligt at få billetter til begge de to gratis forestillinger, som Bornholms Teater præsenterer under Kulturugen, hvor man så også er med til at fejre Dansk Teaters 300 års jubilæum.

“Den sandfærdige beretning om de 3 små grise” er produceret af et af Danmarks bedste børneteatre, De Røde Heste med Claus Mandø i spidsen, og er målrettet børn fra fire år og op.

(Artiklen fortsættes under billedet)

En snu, lille gris

 

Historien er lavet som dukketeater og præsenterer omsider den usminkede beretning om, hvordan de tre små grise forsøgte at narre den rare og venlige ulv. Og om hvordan de to grises uheldige endeligt og den tredje gris’ snu og udspekulerede facon – og sans for branding og spin – lige siden har sat ulven i et meget dårligt lys …

Som man måske fornemmer, er det en dukketeaterforestilling med stor og underfundig humor i et lille format, som gerne vil rette lidt op på ulvenes dårlige renommé. Spiller 23. og 24. september.

Den forbudte glæde

Med “Kaboom”er vi til gengæld langt fra dukkernes verden. “Kaboom” er målrettet børn fra seks år og er en sprudlende familieforestilling, der handler om forholdet mellem destruktion og skabelse. Sammen med publikum undersøger spillerne den forbudte glæde ved ødelæggelse igennem at smadre ting sammen med børnene på scenen! De fortæller om værker fra kunsthistorien, hvor destruktion er den skabende kraft. De knaser bolsjer, smadrer guitarer og fodrer en kødhakker med gamle bøger for at lave pølser af dem. Med andre ord bliver der fuld gang i den, og ungerne får lejlighed til at prøve noget af alt det, de normalt ikke får lov til. I trygge rammer og gode hænder forstås. Spiller to gange lørdag 24. september.

For begge forestillinger gælder det, at de spiller flere gange på Rønne Theater, og at billetterne er gratis for alle børn i selskab med en voksen med et Kulturugearmbånd. For andre opkræves en mindre entré. Billetter kan kun bestilles i billetsalget på Rønne Theater.

Seneste artikler

Fik du læst?

Brand i feriehuse i Gudhjem

  Torsdag formiddag fik politiet en melding om brand i tagkonstruktionen på fem sammenhængende ferieboliger på Lille Jernkaasvej i Gudhjem. Branden var opstået i forbindelse

Læs mere »