Godmorgen Bornholm

Fredag 2. oktober – Ditlevs dag
I Danmark har navnet siden 1725 været til­knyttet denne dato, men der er ingen kendt helgen, som bærer navnet.

Hammerhus slotsruin set fra Brohuset – Hammershus er nordeuropas største borgruin.

 

Fredagen bliver mest skyet og i perioder kan der komme lidt regn.
Temperaturen bliver omkring 16 grader og let til frisk østlig vind, ved kysterne stedvis hård vind.
I aften og i nat ret klart vejr, men i perioder med mere skyet med lidt regn,  jævn til hård vind fra øst, ved kysterne stedvis kuling.

Bølgehøjden bliver omkring 1.2m
Luftfugtighed 82%
Lufttryk: 1002hPa
Uv index: 2.1

Vi siger tillykke til:
Lene Nystrøm fylder 47 år – norsk sangerinde i Aqua, skuespillerinde
Malena Belafonte fylder 53 år – model
Brian Holm fylder 58 år – professionel cykelrytter 1986-1998, sportsdirektør

Hvad der ellers sket på datoen 2. oktober

2009:
Rio de Janeiro i Brasilien bliver valgt som værtsby for sommer-OL i 2016. De øvrige kandidater var Chicago, Tokyo og Madrid.

2007:
Nær 100.000 personer landet over er på gaden i såkaldte velfærdsdemonstrationer med krav til VK-rege­rin­gen om investeringer i den danske velfærd.
—–
Den amerikanske ekspræsident Bill Clinton signerer bøger i Arnold Busck Boghandel i København.

2006:
Statsfængslet Østjylland bliver indviet på Enner Mark vest for Horsens. Det er Danmarks første nye fængsel i over 30 år, og det skal erstatte det berygtede Horsens Statsfængsel. Fangerne flytter ind i løbet af den kom­mende måned.

2002:
En mand bliver dræbt ved det første af 13 snigskytteangreb på tilfældige personer, som gen­nem de næste tre uger skræmmer indbyggerne i området omkring Washington DC.

1989:
The Mermaid Clinic åbner i Ebeltoft som Danmarks første privathospital. Hospitalet går konkurs fem år sene­re med et tab på over 150 mio. kroner.

1978:
TV Avisen bliver første gang sendt i farver.

1972:
En folkeafstemning konfirmerer Folketingets beslutning om dansk medlemskab af Fællesmarkedet, det nu­værende EU. 63,3 procent stemmer for indtrædelsen.

1961:
Danmark får licensbetalt fjernsyn som det første nordiske land.

1951:
En meteor oplyser den tidlige aftenhimmel. Lyset kan ses fra hele landet, det sydlige Norge og Sverige og i Tyskland helt ned til Hamborg, inden den slår ned i Riis Skov i det nordlige Aarhus. Der er opsat en minde­sten på nedslagsstedet.

1950:
Tegneserien Peanuts af Charles M. Schulz, bliver første gang trykt i en amerikansk avis. I Danmark har serien været bragt i Politiken siden 1959 under navnet Radiserne.

1943:
Den tyske besættelsesmagt indleder en aktion mod de danske jøder. Det er rygtedes i forvejen, så det lykkes de fleste at flygte over Øresund til Sverige.

Seneste artikler

Fik du læst?

Den glemte helligdag

På torsdag 29.september er det Mikkelsdag. En helligdag, som næsten helt er gået i glemmebogen, og som blev afskaffet som helligdag her i landet i

Læs mere »