Godmorgen Bornholm

Fredag 2. oktober – Ditlevs dag
I Danmark har navnet siden 1725 været til­knyttet denne dato, men der er ingen kendt helgen, som bærer navnet.

Hammerhus slotsruin set fra Brohuset – Hammershus er nordeuropas største borgruin.

 

Fredagen bliver mest skyet og i perioder kan der komme lidt regn.
Temperaturen bliver omkring 16 grader og let til frisk østlig vind, ved kysterne stedvis hård vind.
I aften og i nat ret klart vejr, men i perioder med mere skyet med lidt regn,  jævn til hård vind fra øst, ved kysterne stedvis kuling.

Bølgehøjden bliver omkring 1.2m
Luftfugtighed 82%
Lufttryk: 1002hPa
Uv index: 2.1

Vi siger tillykke til:
Lene Nystrøm fylder 47 år – norsk sangerinde i Aqua, skuespillerinde
Malena Belafonte fylder 53 år – model
Brian Holm fylder 58 år – professionel cykelrytter 1986-1998, sportsdirektør

Hvad der ellers sket på datoen 2. oktober

2009:
Rio de Janeiro i Brasilien bliver valgt som værtsby for sommer-OL i 2016. De øvrige kandidater var Chicago, Tokyo og Madrid.

2007:
Nær 100.000 personer landet over er på gaden i såkaldte velfærdsdemonstrationer med krav til VK-rege­rin­gen om investeringer i den danske velfærd.
—–
Den amerikanske ekspræsident Bill Clinton signerer bøger i Arnold Busck Boghandel i København.

2006:
Statsfængslet Østjylland bliver indviet på Enner Mark vest for Horsens. Det er Danmarks første nye fængsel i over 30 år, og det skal erstatte det berygtede Horsens Statsfængsel. Fangerne flytter ind i løbet af den kom­mende måned.

2002:
En mand bliver dræbt ved det første af 13 snigskytteangreb på tilfældige personer, som gen­nem de næste tre uger skræmmer indbyggerne i området omkring Washington DC.

1989:
The Mermaid Clinic åbner i Ebeltoft som Danmarks første privathospital. Hospitalet går konkurs fem år sene­re med et tab på over 150 mio. kroner.

1978:
TV Avisen bliver første gang sendt i farver.

1972:
En folkeafstemning konfirmerer Folketingets beslutning om dansk medlemskab af Fællesmarkedet, det nu­værende EU. 63,3 procent stemmer for indtrædelsen.

1961:
Danmark får licensbetalt fjernsyn som det første nordiske land.

1951:
En meteor oplyser den tidlige aftenhimmel. Lyset kan ses fra hele landet, det sydlige Norge og Sverige og i Tyskland helt ned til Hamborg, inden den slår ned i Riis Skov i det nordlige Aarhus. Der er opsat en minde­sten på nedslagsstedet.

1950:
Tegneserien Peanuts af Charles M. Schulz, bliver første gang trykt i en amerikansk avis. I Danmark har serien været bragt i Politiken siden 1959 under navnet Radiserne.

1943:
Den tyske besættelsesmagt indleder en aktion mod de danske jøder. Det er rygtedes i forvejen, så det lykkes de fleste at flygte over Øresund til Sverige.

Seneste artikler

Fik du læst?

Klassisk klaver i Rønne

MUSIK: Pianisten Mads Damlund spiller klavermusik af den  østrigsk-ungarske komponist og klavervirtuos Franz Liszt i Skt. Nicolai Kirke fredag 12. april   Af Lene Dam

Læs mere »