Godmorgen Bornholm

Onsdag 23. september – Linus dag.
Efter manden, som var apostelen Peters første efterfølger som pave i Rom. Der er ikke over­leveret noget om hans liv, men han menes at være martyrdræbt omkring år 80.

Nørrekås Lystbådehavn, Rønne. (Foto: Torben Ager)


Onsdagen byder på tørt vejr med en del sol.
Temperaturen kommer op mellem 18 og 23 grader, dertil svag til jævn fra syd og sydvest.
I aften klart vejr, men i løbet af natten i perioder mere skyet og mulighed for enkelte byger, samt en overgang svag skiftende vind, der tiltager i løbet af natten til let til frisk fra syd og sydøst

Bølgehøjden bliver omkring 0.3m
Luftfugtighed 58%
Lufttryk: 1005hPa
Uv index: 2.6

Vi siger tillykke til:
Mark O. Madsen fylder 36 år – bryder, MMA-kæmper
Szhirley fylder 44 år – sangerinde
Lærke Winther fylder 45 år  – skuespillerinde

Hvad der ellers sket på datoen 23. september

2006:
Den danskfødte kejserinde Dagmar af Ruslands genbegravelse i Rusland bliver indledt med en minde­guds­tjeneste i Roskilde Domkirke, hvor hun blev gravlagt i 1928. Kisten bliver derefter ført til Sankt Petersborg, hvor hun i næste uge skal genbegraves ved en storstilet ceremoni.

2005 – 15 år siden:
En 18-årig pige bliver dræbt af sin bror med to skud på Banegårdspladsen i Slagelse, fordi hun ikke vil gifte sig med den mand, hendes familie har udpeget. Foruden drabsmanden bliver otte familiemedlemmer idømt strenge fængselsstraffe i sagen.

2003:
En omfattende strømafbrydelse ved middagstid lammer hele Sjælland, Lolland-Falster, Møn og Bornholm. På grund af et nedbrud i Sydsverige er Østdanmark blevet tappet for al strøm. Først ved nitiden om aftenen er strømmen tilbage hos de 4 millioner berørte forbrugere.

1987:
Mogens Glistrup, Fremskridtspartiets stifter, bliver efter afsonet fængselsstraf erklæret vær­dig til atter at sidde som medlem af Folketinget. Inden afsoningen er han to gange blevet kendt uværdig til sit embede.

1982:
Krimiforfatteren Poul-Henrik Trampe forsvinder sporløst på vej mod Norge med Oslobåden. Hans lig driver nogle dage senere i land ved Kristiansand i Norge.

1846:
Den tyske astronom Johann Gottfried Galle opdager planeten Neptun, som ligger 30 gange længere væk fra solen end Jorden.

Seneste artikler

Fik du læst?

Rigtige venner…

“Rigtige venner kan ej købes for penge…” Sangeren Jodle Birge sagde det faktisk så godt. Hans sang om venskab giver jo udtryk for det, mange

Læs mere »