Godmorgen Bornholm

Onsdag 23. september – Linus dag.
Efter manden, som var apostelen Peters første efterfølger som pave i Rom. Der er ikke over­leveret noget om hans liv, men han menes at være martyrdræbt omkring år 80.

Nørrekås Lystbådehavn, Rønne. (Foto: Torben Ager)


Onsdagen byder på tørt vejr med en del sol.
Temperaturen kommer op mellem 18 og 23 grader, dertil svag til jævn fra syd og sydvest.
I aften klart vejr, men i løbet af natten i perioder mere skyet og mulighed for enkelte byger, samt en overgang svag skiftende vind, der tiltager i løbet af natten til let til frisk fra syd og sydøst

Bølgehøjden bliver omkring 0.3m
Luftfugtighed 58%
Lufttryk: 1005hPa
Uv index: 2.6

Vi siger tillykke til:
Mark O. Madsen fylder 36 år – bryder, MMA-kæmper
Szhirley fylder 44 år – sangerinde
Lærke Winther fylder 45 år  – skuespillerinde

Hvad der ellers sket på datoen 23. september

2006:
Den danskfødte kejserinde Dagmar af Ruslands genbegravelse i Rusland bliver indledt med en minde­guds­tjeneste i Roskilde Domkirke, hvor hun blev gravlagt i 1928. Kisten bliver derefter ført til Sankt Petersborg, hvor hun i næste uge skal genbegraves ved en storstilet ceremoni.

2005 – 15 år siden:
En 18-årig pige bliver dræbt af sin bror med to skud på Banegårdspladsen i Slagelse, fordi hun ikke vil gifte sig med den mand, hendes familie har udpeget. Foruden drabsmanden bliver otte familiemedlemmer idømt strenge fængselsstraffe i sagen.

2003:
En omfattende strømafbrydelse ved middagstid lammer hele Sjælland, Lolland-Falster, Møn og Bornholm. På grund af et nedbrud i Sydsverige er Østdanmark blevet tappet for al strøm. Først ved nitiden om aftenen er strømmen tilbage hos de 4 millioner berørte forbrugere.

1987:
Mogens Glistrup, Fremskridtspartiets stifter, bliver efter afsonet fængselsstraf erklæret vær­dig til atter at sidde som medlem af Folketinget. Inden afsoningen er han to gange blevet kendt uværdig til sit embede.

1982:
Krimiforfatteren Poul-Henrik Trampe forsvinder sporløst på vej mod Norge med Oslobåden. Hans lig driver nogle dage senere i land ved Kristiansand i Norge.

1846:
Den tyske astronom Johann Gottfried Galle opdager planeten Neptun, som ligger 30 gange længere væk fra solen end Jorden.

Seneste artikler

Fik du læst?