Godmorgen Bornholm

Tirsdag 8. september – Marias dag
Efter østerlandsk tradition fejres Jomfru Marias fødselsdag på denne dag.

Ekspress 1 tørner ud tidligere på året. (Foto: Torben Ager)


Tirsdagen starter skyet og stedvis lidt regn, men over middag klarer det op med lidt eller nogen sol skriver DMI.
Temperaturen bliver omkring 17 grader, med en frisk vind til kuling fra sydvest og vest med kraftige vindstød(20ms), som efterhånden aftager og bliver jævn til frisk fra vest.
I aften nogen sol og i nat til dels klart vejr med en jævn til hård vestlig vind..

Bølgehøjden bliver omkring 2.5m – vær opmærksom på færge og fly afgange til/fra Bornholm.

Luftfugtighed 70%
Lufttryk: 1020hPa
Uv index: 3.4

Vi siger tillykke til:
Carola Häggkvist fylder 54 år – svensk sangerinde
Henrik H. Lund fylder 84 år – tekstforfatter, reklamemand

Hvad der ellers sket på datoen 8. september
2013:
Venstresocialisterne, VS, vedtager på en generalforsamling at nedlægge sig selv. Partiet blev dannet i 1967 som en udbrydergruppe fra SF, men har siden 1989 været inkluderet i Enhedslisten, som i 1994 kom i Fol­ke­tinget.

2006:
Landsholdsspilleren Thomas Gravesen bliver præsenteret af sin nye arbejdsgiver, den skotske mesterklub Celtic. Han skal spille med nummer 16 på ryggen.

2005 – 15 år siden:
USA anmoder NATO om at stille transport til rådighed for at skaffe nødhjælp til ofrene for orkanen Katrina på USA’s sydkyst. Det er første gang, NATO‘s udrykningsstyrke bliver brugt til en humanitær opgave.

1987:
SF får fem mandater ved folketingsvalget, og det nye parti Fælles Kurs kommer ind med fire inklusive for­mand Preben Møller Hansen. Poul Schlüters Firkløverregering fortsætter trods et tab på fem mandater.

1974:
USA’s præsident Gerald Ford benåder ekspræsident Richard Nixon for enhver forbrydelse, han måtte have begået i sin embedsperiode.

1972:
Folketinget vedtager at melde Danmark ind i EF. Beslutningen skal dog først konfirmeres ved en folke­af­stem­ning den 2. oktober.

1968:
Jørn Hjorting præsenterer den første Dansktop-liste på P3, udarbejdet efter pladeforretningernes salgstal. Keld Heick er nummer et med Vi skal gå hånd i hånd.

1966:
Første afsnit af tv-serien Star Trek bliver sendt i USA. Serien kører i tre år uden den store opmærksomhed. I 90’erne får serien kultstatus og bliver støvet af og genudsendt.

1942:
Årets høst af danskdyrket tobak bliver opgjort til 700 ton.

1940 – 80 år siden:
Grundtvigskirken i København bliver indviet på datoen for Grundtvigs fødsel. Grundstenen blev lagt på sam­me dato i 1928. Det markante bygningsværk er tegnet af arkitekten Peder Vilhelm Jensen Klint. Efter hans død i 1930 blev byggeriet videreført af hans søn, arkitekt Kaare Klint.

1908:
Den nyligt afgåede justitsminister Alberti melder sig til politiet og tilstår bedrageri for 15 millioner kroner overfor sparekassen, hvor han tidligere var direktør.

Seneste artikler

Fik du læst?

Læsning til eftertanke

En lang påskehøjtidelighed er overstået. En lang påskeferie vil nogen vel sige. Begge måder at udtrykke sig på kan være rigtig. Jeg foretrækker den første

Læs mere »