Godmorgen Bornholm

Mandag 7. september – Roberts dag.
Efter en kardinal fra Rom i slutningen af 1500-tallet.

Klipperne ved Tejn søndag eftermiddag.(Foto: Torben Ager)


Vi står denne mandag op til lidt eller nogen sol, først på dagen er der mulighed for enkelte byger.
Temperaturen bliver omkring 16 grader, og let til frisk vind omkring vest, ved kysterne stedvis op til hård vind.
I aften lidt sol, men i nat efterhånden overskyet, og ud på natten regn fra nordvest.
Vinden tiltager og bliver jævn til hård fra sydvest, ved kysterne stedvis op til kuling.

Bølgehøjden bliver omkring 1.2m
Luftfugtighed 70%
Lufttryk: 1019hPa
Uv index: 3.4

Vi siger tillykke til:
Rikke Skov  fylder 40 år – håndboldspiller
Erann David Drori alias Erann DD fylder 53 år – sanger og sangskriver
Kirsten Siggaard fylder 66 år – sangerinde

Hvad der ellers sket på datoen 7. september
2005:
Dronning Margrethe og prins Henrik besøger Ishøj, Brøndby, Vallensbæk og Greve i Københavns Vestegn. Arrangementet inkluderer også en tur i Bilka i Hundige.
—–
Egypten afholder præsidentvalg, og de 32 millioner stemmeberettigede har for første gang flere kandidater at vælge imellem. Mubarak, præsidenten de seneste 24 år, bliver genvalgt.

2004:
Gefionspringvandet ved Kastellet i København springer igen. Det har været tørlagt i fem år, mens en læk i systemet er blevet repareret.

2002:
Den franske musiker og multikunstner Jean-Michel Jarre giver koncert i en vindmøllepark i Nordjylland for flere end 30.000 tilskuere. Der går regn og søle i koncerten, og dagen efter må omkring 1.000 biler slæbes væk.

2001:
FN vedtager at gøre datoen 21. september til international fredsdag fra næste år. Hidtil har dagen været afholdt på skiftende datoer i forbindelse med FN’s åbning en tirsdag i september. Sidste gang efter den gamle ordning bliver 11. september 2001…

1996:
Den 25-årige amerikanske rapper Tupac Shakur bliver skudt efter at have overværet et boksestævne. Han dør seks dage senere af sine kvæstelser. Attentatet er omgærdet af megen mystik, og der er aldrig fore­ta­get anholdelser i sagen.

1974:
60’ernes legendariske jazzspillested, Jazzhus Montmartre i Store Regnegade i København, lukker og slukker pga. dårlig økonomi.

1972:
Det Nødvendige Seminarium bliver grundlagt i Tvind. Seminariet tilbyder en alternativ læreruddannelse og bliver en vigtig faktor i det kommende Tvind-imperium.

1966:
Færgen Skagerak forliser i det hårde vejr på sin tur fra Kristiansand i Norge til Hirtshals. Ved en storstilet redningsindsats fra helikoptere, handelsskibe, orlogsfartøjer og fiskekuttere bliver alle 144 om­bord­væ­rende reddet, inden skibet synker ud for Lønstrup Strand.

Seneste artikler

Fik du læst?