Godmorgen Bornholm

Tirsdag 1. september – Ægidius dag
Efter en eneboer, som i slutningen af 600-tallet grundlagde klosteret St. Gilles. Han påkaldes især af ammende mødre og lamme og kræftsyge.

Østerlars Rundkirke.(Foto:Torben Ager)

 

Tirsdagen starter tørt og solrigt, men i eftermiddag vekslende skydække og enkelte byger.
Temperaturen landet et sted mellem 16 og 19 grader, med en svag til jævn vind fra nord og nordøst, der tiltager og bliver let til frisk fra nordøst, ved kysterne stedvis op til hård vind.
I aften og i nat stadig enkelte byger og efterhånden mest skyet vejr.
Nat temperaturen falder til omkring 14 grader, vinden bliver let til frisk fra nordøst, ved kysterne stedvis op til hård vind.
Bølgehøjden bliver omkring 0,7m. til morgen, men vokser i takt med at vinden tiltager

Luftfugtighed 63%
Lufttryk: 1020 hPa
Uv index: 3.9

Vi siger tillykke til:

Michael Maze fylder 39 år – bordtennisspiller
Nabiha finder 40 år – sangerinde og sangskriver
Lotte Svendsen fylder 52 år – filminstruktør
Birthe Kjær fylder 72 år – sangerinde

Hvad der ellers sket på datoen 2. september

2009:
Glødepærer med matteret glas og pærer over 100 watt må fra i dag ikke længere importeres i EU. Fra 2013 skal alle almindelige glødepærer være væk fra butikkerne.

2008:
Aldersgrænsen for køb af tobak bliver hævet fra 16 til 18 år.

2007:
Der demonstreres på Nørrebro i København i anledning af halvårsdagen for rydning af Ungdomshuset på Jagtvejen. Demonstrationen udvikler sig sent om aftenen til groft hærværk mod butikker og heftige gade­kampe mod politiet. 64 bliver anholdt.

2005 – 15 år siden:
Der bliver indført klippekortordning i trafikken. Grove trafikforseelser giver et klip, og tre klip inden for tre år medfører frakendelse af kørekortet indtil en ny køreprøve er bestået.

2004:
Jagten går ind på den giftige skærmplante bjørneklo. En ny lov giver amter og kommuner mulighed for og­så at bekæmpe væksten i private haver.

2003:
Det er fra i dag lovpligtigt for bilister at bruge blinklys ved overhaling.

2000 – 20 år siden:
Bøderne for trafikforseelser er blevet revideret, og minimumstaksten er nu 500 kr. pr. forseelse. En cyklist, der kører på fortovet uden cykellygte skal således af med to gange 500 kr.

1992:
Idrætsparken i København genåbner efter en større ombygning under navnet Parken.

1983:
Den første Dankort-transaktion bliver gennemført med en såkaldt fluesmækker i en skotøjsforretning i København.

1971:
Rejsekongen Simon Spies åbner på sin 50 års fødselsdag biografen Mercur Teatret i sit Hotel Mercur. Premi­e­re­filmen er den amerikanske Pretty maids all in a row, og formand Spies har selv oversat titlen til det po­e­tiske Fire frække numser fik et gok.

1964:
Poptemplet Hit House åbner på Frederiksberg Allé i København. Entréen er 3 kr, og der bliver ikke serveret stærkere drikke end sodavand.

1941:
Alle jøder over seks år i Tyskland og visse tyskbesatte lande skal fremover bære en gul davidsstjerne på tøjet, når de færdes offentligt.

1939:
Tyske tropper overskrider tidligt om morgenen Polens grænser. Anden Verdenskrig er begyndt.

Seneste artikler

Fik du læst?