Godmorgen Bornholm

Onsdag 19. august – Sebaldus dag
Efter en kristen kongesøn, der drog til Paris for at studere. Her blev han gift med en prinsesse, som han forlod på bryllupsnatten for at tage på pilgrimsrejse til Rom.
Sebaldus er skyts­helgen for Nürnberg.

Et sted i klipperne ved Gudhjem. (Foto: Torben Ager)

Onsdagen kommer med nogen eller en del sol, der kommer dog lidt skyer forbi i løbet af dagen.Temperaturen bliver omkring 25 grader, vind kommer der ikke meget af, 1ms fra skiftende retninger.
I nat tørt og mest klart vejr, temperaturen kommer ned mellem 13 og 18 grader.

Vandtemperaturen er foretaget dagen forinden omkring kl. 12:00:
Balka er vandet 24 grader
Rønne er vandet 22 grader
Boderne Strand 23 grader
Bølgehøjden bliver ca. 0.2m

Luftfugtighed:48%
Lufttryk: 1010 hPa
Uv index: 4.8

Vi siger tillykke til:
Julie Rudbækfylder 33 år  – skuespillerinde
Rikke Mølgaard fylder 47 år – sangerinde
Bill Clinton fylder 74 år – USA’s 42. præsident 1993-2001

Hvad der ellers sket på datoen 19. august 

2007:
Danmarks første parkour-park bliver indviet på Gerlev Idrætshøjskole. Skolen har det sene­ste år haft kur­ser i street movement med bl.a. disciplinerne parkour og urban tricking.

2002:
1200 journalister på DR strejker, og kanalen er afskåret fra at sende nyhedsudsendelser og andre ud­sen­del­ser med journalisters medvirken.
—-
Tvind-guruen Mogens Amdi Pedersen har fået hjemve og erklærer sig villig til at blive udleveret til retssag i Danmark. Han har siddet fængslet i USA i seks måneder, mens sagen om udlevering har stået på.

1991:
Sovjetunionens leder Mikhail Gorbatjov bliver spærret inde i sit sommerhus, og en gruppe ortodokse kom­mu­nister forsøger at overtage styret. Kupforsøget bliver opgivet tre dage senere.

1990 – 30 år siden:
Den amerikanske komponist og dirigent Leonard Bernstein dirigerer sin sidste koncert. Han dør knap to måneder senere af et hjerteanfald.

1972:
Mellemvægtsbokseren Tom Bogs bliver besejret af argentineren Carlos Monzon ved en VM-kamp i Idræts­parken (i dag Parken).

1919:
Afghanistan erklærer sig uafhængig af Storbritannien.

1894:
Marmorkirken i København bliver indviet. Der er gået 145 år siden kong Frederik 5. lagde grundstenen, men byggeriet har ligget stille på grund af pengemangel.

Seneste artikler

Fik du læst?

Rigtige venner…

“Rigtige venner kan ej købes for penge…” Sangeren Jodle Birge sagde det faktisk så godt. Hans sang om venskab giver jo udtryk for det, mange

Læs mere »