Godmorgen Bornholm

Mandag 9. November – Theodors dag
Theodor var en kristen romersk soldat, der blev martyrdræbt på denne dag i år 306 efter at have sat ild til et afgudstempel. Som en passende straf blev han levende brændt i en ovn.

Godmorgen Bonholm
Tidlig disset morgen ved Aakirkeby. (foto: Torben Ager)

Ugen starter med tørt og skyet vejr, men op ad dagen måske også lidt sol.
Temperaturen bliver mellem 7 og 9 grader.
Vinden bliver svag til jævn fra sydøst.
I aften og i nat bliver det skyet og tørt med en svag til jævn vind fra sydøst.

Bølgehøjden bliver omkring 0.6m
Luftfugtighed 81%
Lufttryk: 1030hPa
Uv index: 0.6

Vi siger tillykke til:
Anders Blichfeldt fylder 57 år – sanger i Big Fat Snake
Bille August fylder 72 år – filminstruktør

Hvad der ellers sket på datoen 9. november
2013:
Den første danske afdeling af den hollandske rockergruppe Satudarah bliver officielt åbnet med en fest i klubhuset i Bagsværd ved København.

2007:
Sidste bind i serien om troldmandslærlingen Harry Potter bliver frigivet til salg i danske butikker klokken et minut over midnat. Titlen er Harry Potter og Dødsregalierne.

2006:
Gymnasielærere og rektorer over hele landet strejker eller holder faglige møder i protest mod regeringens budgetnedskæringer for næste år.

2002:
Dansk Folkepartis leder Pia Kjærsgaard bliver sigtet for overtrædelse af våbenloven. Hun har dagen før truet med peberspray mod en kvinde, som overfaldt hende verbalt.

1989:
Berlinmuren falder!
Efter meddelelsen om, at der vil blive givet tilladelse til fri udrejse af landet, strømmer østberlinerne om aftenen til grænseovergangene, hvor grænsevagterne opgiver at regulere passagen. Græn­serne er åbne, og allerede næste dag begynder nedrivningen af Muren.

1965 – 55 år siden:
Historiens største strømsvigt lammer syv af USA’s nordøstlige stater og Ontario i Canada. 30 millioner men­nesker bliver berørt af strømafbrydelsen, der varer til den efterfølgende dag.

1938:
På den såkaldte krystalnat i det nazistiske Tyskland bliver over 250 jødiske synagoger brændt ned. Jødiske forretninger og kirkegårde bliver ødelagt og mere end 100 personer dræbt.

1922:
Professor Niels Bohr modtager Nobelprisen i fysik.

1919:
Danmarks Venstresocialistiske Parti bliver stiftet. Et år senere bliver navnet ændret til Danmarks Kommu­nis­tiske Parti.

1888:
Den 25-årig prostituerede Mary Jane Kelly bliver dræbt i London. Hun er det sidste kendte offer for serie­mor­deren Jack the Ripper, som har myrdet og lemlæstet mindst fem kvinder, alle prostituerede. Hans iden­titet er aldrig blevet afsløret.

Seneste artikler

Fik du læst?

Pinsens gudstjenester

Gudstjenester på Bornholm søndag 19. og mandag 20. maj. Aa Kirke 10.30 : Familiegudstjeneste ved sognepræst Louise Christina Howard. Skt. Peders Kirke 09.00: Pinsedagsgudstjeneste ved

Læs mere »