Godmorgen Bornholm

Torsdag 28. oktober – Narcissus dag
Biskoppen af Jerusalem, som gik ind for, at påskedag altid skulle fejres på en søndag i stedet for efter de jødiske påskeregler, hvor den falder på en fast dato. Han døde år 222, efter legenden 116 år gammel.

Rønne havn. (foto:Torben Ager)

Torsdagen bliver skyet med lidt regn eller byger, men i løbet af eftermiddagen også lidt sol.
Temperaturen sniger sig op mellem 9 og 11 grader, og let til frisk vind fra sydvest og vest, stedvis op til hård vind.
I aften og i nat kun få byger og til dels klart vejr, men sidst på natten skyet fra vest med en svag til jævn vind fra vest og sydvest.

Bølgehøjden bliver omkring 1.3m
Luftfugtighed 87%
Lufttryk: 1006hPa
Uv index: 1

Vi siger tillykke til:
Anita Christensen fylder 48 år – bokser med 28 professionelle kampe
Jesper Theilgaard fylder 65 år – meteorolog
Helle Hertz fylder 77 år – skuespillerinde
Vita Andersen fylder 78 år – forfatter

Hvad der ellers sket på datoen 29. oktober
2008:
Sterling Airlines, Danmarks næststørste flyselskab, går konkurs, efter at de islandske ejere er løbet tør for penge. Alle fly er sat på jorden og tusindvis af kunder er strandet i udlandet. Selskabet har 1.100 ansatte.

2006:
Det 16-årige danske tennishåb Caroline Wozniacki vinder ITF-turneringen i Istanbul. Det er hendes tredje turnering som seniorspiller. Sejren giver adgang til Australien Open i januar.

2004:
EU-landenes 25 regeringschefer underskriver EU’s nye forfatning ved en ceremoni i Rom. Forfatningen skal dog først godkendes ved folkeafstemning i mindst ni af landene.

1998:
John Glenn, som i 1962 var den første amerikanske astrunaut i rummet, bliver som 77-årig opsendt med rumfærgen Discovery. Han bliver dermed verdens ældste aktive astronaut.

1991:
Ritt Bjerregaard bliver fyret som Socialdemokratiets gruppeformand efter en boligskandale med kludder i folkeregisteradressen.

1977:
DBU, Dansk Boldspil Union, vedtager at indføre professionel fodbold i Danmark.

1967:
Rockmusicalen Hair har premiere på et lille teater i New York.
—–
En gruppe studenter indtager Fugleøen i Sortedamssøen midt i København og udråber den til republik. Ok­ku­pationen slutter samme eftermiddag.

1960 – 60 år siden:
Den 18-årige Cassius Clay (senere Muhammad Ali) bokser sin første professionelle kamp og udbryder efter sejren: “I am the greatest!” – det får han sagt mange gange siden.

1929:
På denne såkaldte Sorte Tirsdag på New Yorks Børs styrtdykker kurserne, og markedet bryder totalt sam­men. Tusinder af investorer går fallit, og det bliver indledningen til den store depression i tredverne.

1923:
Tyrkiet bliver udråbt til republik. Kemal Atatürk er landets første præsident.

1814:
Krigsskibet USS Fulton bliver søsat i New York. Det er verdens første krigsskib med dampkraft og er kon­stru­eret af den amerikanske ingeniør Robert Fulton, som syv år tidligere stod bag det første dampskib.

Seneste artikler

Fik du læst?