Godmorgen Bornholm

Fredag 23. oktober – Sørens dag
Efter biskop Severin af Köln fra slutningen af 300-tallet, som havde evner for mirakler. Han var herhjemme værnehelgen for hellige og undergørende kilder, så i tørkeperioder var han den rette at sende en bøn om nedbør.

Godmorgen Bonholm
Strækningen mellem Helligpeder og Teglkås.(Foto: Torben Ager)

Fredagen bliver mest tør med lidt eller nogen sol.
Temperaturen lander mellem 12 og 14 grader med en jævn til hård vind fra vest og sydvest, der aftager noget sidst på dagen.
I aften og i nat tørt og ret klart vejr, men sidst på natten mere skyet vestfra med enkelte byger dertil en svag til jævn sydvestlig vind, der ud på natten tiltager og bliver jævn til hård.

Bølgehøjden bliver omkring 2m
Luftfugtighed 80%
Lufttryk: 1009hPa
Uv index: 1.5

Vi siger tillykke til:
Carl Emil Petersen -fylder 30 år – musiker, sanger og sangskriver
Pelé filer 90 år – brasiliansk fodboldstjerne

Hvad der ellers sket på datoen 23. oktober
2003:
Overlydsflyet Concorde flyver sin sidste tur i ordinær rutefart mellem London og New York. Flytypen er ud­vik­let for 27 år siden i et fransk/britisk samarbejde, men er ikke længere rentabel at flyve med.

2002:
50 bevæbnede tjetjenske terrorister afbryder forestillingen i et teater i Moskva og tager 700 teaterfolk og tilskuere som gidsler. De kræver, at Rusland standser krigen i Tjetjenien.

1989:
Republikken Ungarn bliver afficielt erklæret af præsident Mátyás Szurös. Den afløser den kommunistiske Ungarns Folkerepublik.

1988:
Den 23 årige badmintonspiller Poul Erik Høyer-Larsen vinder Danish Open. Sejren giver ham en sjetteplads på den internationale rangliste.

1978:
Den ny pave, polakken Johannes Paul II, bliver kronet i Vatikanet.

1958:
Smølferne optræder første gang som bipersoner i en tegneserie. De bliver så populære, at de fem år senere får deres egen helt serie.

1956:
Tusinder af ungarer demonstrerer i Budapests gader mod den sovjetiske besættelse. Oprøret bliver ned­kæm­pet med hård hånd, og Sovjetunionen benytter lejligheden til at stramme kontrollen med landet. Først efter 33 års besættelse bliver Ungarn igen frit.

1901:
Lurmærket bliver registreret som varemærke for dansk smør til eksport.

Seneste artikler

Fik du læst?

Rigtige venner…

“Rigtige venner kan ej købes for penge…” Sangeren Jodle Birge sagde det faktisk så godt. Hans sang om venskab giver jo udtryk for det, mange

Læs mere »