Gang i det gamle røgeri

 Der ryger 800 fiskefrikadeller over disken i Nexø, så nu er det en maskine, der former den populære spise…

HANDEL: Midt i Corona-krisen besluttede ejeren af Nexø Gamle Røgeri at lukke op for salg ud af huset – og det blev en succes.
Troels Erik Benedikt Pedersen fra Nexø Gamle Røgeri er hans fulde navn, men til dagligt bare Troels kaldet, en munter mand der kender sine kunder – og de kender ham.

Og i de seneste to måneder er der kommet overvældende mange nye kunder til røgeriet, der for alvor har fået øjnene op for, hvem denne Troels er, som tilmed tør satse midt i en lukketid.

Troels – optimist trods krisen…

Det er kort sagt vrimlet ind med kunder.

”Det har været forrygende – folk har jo stået i lange køer, både på hverdage, men ekstra mange i weekenden,” fortæller den glade Troels.

”Jeg er sådan set også optimist for den kommende sæson, selv om tyskerne jo nok ikke kommer her, men jeg har hørt at sommerhusene er ved at være lejet ud, og at der bliver solgt sommerhuse som aldrig før, så det tyder da på endnu en god sæson”, siger røgeriejeren.

Maskine til dellerne
Troels har i øvrigt også en nyhed som han er stolt over at præsentere, når man i øvrigt er inde for at købe røgvarer:

”Jeg har simpelthen indrettet et nyt rum og købt en frikadellemaskine som former frikadellerne, for vi kunne simpelthen ikke følge med til hverdag, når vi skulle lave godt 800 fiskefrikadeller. Du kan godt se at lave det i håndkraft… – det kunne man godt blive træt af en hel dag”, smiler Troels.

Der er et godt udvalg i røgeriet i Nexø

Men det er ikke den eneste nyhed fra det gamle røgeri:

”Sidste år havde jeg mange, der kom og spurgte efter frisk fisk, så forrige år havde jeg lavet et lille eksperiment i den ene ende af disken og sat nogle få friske fisk ned. Men friske fisk skal jo have en lavere temperatur, så det gik ikke rigtigt, så derfor har jeg købt en ny disk med den rette temperatur,” slutter Troels glad og stolt, for der kommer allerede mange kunder og er glade for de mange slags friske fisk, de nu kan købe som havtaske, makrel, laks, sildefileter og den specielle torskefisk, Lange.

Der er også muntre minder i butikken, når man ser på skiltet, der minder os om Dirch Passers forrygende monolog fra Cirkusrevyen om – Kulmulen.

Troels er glad og munter – og det samme er de mange nye kunder.

Seneste artikler

Fik du læst?