Fra Hong Kong til Bornholm

FOLKETINGSVALG 22′: Moderaternes spidskandidat på Bornholm Stine Maureen Rosenquist har en særdeles international baggrund, men har nu fundet en ny tilværelse som ejer af en Bed & Breakfast i Rø og som klatreinstruktør på Bornholm

Stine Maureen Rosenquist – spidskandidat for moderaterne på Bornholm

 

Træklatreinstruktør, selvstændig erhvervsdrivende, Rosenquist B & B og Event, vikar på Svartingedal skole, “Parkour-træner” på Klemensker Ungdomsskole, interviewer for DTU og Fødevarestyrelsen om kost og motion.

Og nu også folketingskandidat for det nye parti Moderaterne på Bornholm.

Joh, 51-årige Stine Maureen Rosenquist keder sig ikke – og det har hun vist heller aldrig gjort.

Med en far, der var CEO for et computerfirma, fulgte hun siden barneårene med sin famile rundt omkring i verden. Stine er ganske vist født på Rigshospitalet i København, men siden fulgte bopæle i Rusland, Saudi Arabien, Irland, Frankrig og Hong Kong. Især på den sidste lokalitet opholdt hun sig ganske længe. Og man kan vist roligt sige, at større afstand findes næsten ikke, på alle måder, mellem to steder: Hong Kong og Bornholm.

Bed & Breakfast

Førstnævnte er det af de mest hektiske steder på kloden – Bornholm et af de roligste, men Stine elsker at bo på Bornholm, hvor hun flyttede fast til for præcist et år siden, da hun åbnede sit Bed & Breakfast i Rø, Spellingehus.

Stine beskriver sine omgivelser med udtryk som nærværende, autentisk, rustik, hjemlig, hygge, afslappende, smuk natur, rolig. Og der er spændende aktiviteter på Spellingehus som træklatring og yoga m.m.

For Stine er også lektor i idræt og har en bachelor heri – og var da også Danmarks første, kvindelige træner i Parkour – en bevægelsessport, der udføres i byerne, og som er en hel historie i sig selv. Den skal vi nok vende tilbage til en anden gang i Bornholmnyt.dk.

Så det er ikke nogen helt almindelig værtinde, man møder ved indkvarteringen i Spellingehus, der i øvrigt holder åbent hele året.

Det politiske mødested

Stine har dog et meget mere indgående kendskab til Bornholm end det sidste år, hvor hun har haft fast adresse her. Hun har i 20 år haft hus på øen – og har pendlet frem og tilbage som idrætslærer og har således et roligt og grundigt kendskab til øen.

Og det var via platformen på de sociale medier “Det politiske mødested”, grundlagt af fhv. statsminister Lars Løkke Rasmussen, at hendes interesse for politik blev vakt. Det var derfor naturligt for hende at følge med over i det efterfølgende, politiske parti Moderaterne, som hun altså nu forsøger at komme til at repræsentere på Christiansborg.

Smil og hjælpsomhed

Stine beskriver sig selv således:

“I møde med mennesker træder jeg ind i folk med engagement, og vinder sympati ved stor hjertevarme og ved at læse fork og agere derefter. Jeg kan lide at lytte til folk, høre deres historie. Bruger charme og smil og hjælpsomhed som redskab til at vinde sympati og smitte med godt humør. Har en smittende energi der smitter af på folk så de også tager en ekstra tørn også i presset situationer. Jeg er meget arbejdsom og aktiv, i en arbejdssituation er jeg løsningsorienteret og bruger gerne sort humor for at motivere og få engagement. Jeg ynder at arbejde for innovative fællesskaber.”

Man skal ikke have talt læge med hende, før man kun kan give hende ret i denne beskrivelse.

Børn i Australien

Stine har tre voksne børn, der lige nu stort set alle befinder sig – i Australien. Her har Stine en bror, og en datter har fået et stipendie til et ophold derude, hvorefter hun har fået besøg af sine to søskende, der nu skal fejre jul i Australien med deres onkel.

Men tilbage på Bornholm keder Stine Maureen Rosenquist sig bestemt ikke. I de sidste uger har hun konstant været i medierne på Bornholm, og hvis hun skulle blive valgt ind i Folketinget vil hun allerhelst beskæftige sig med det idrætspolitiske, sundhedspolitik – og repræsentere de unges interesser.

Seneste artikler

Fik du læst?