Folkemødet skal foregå i Allinge

Planlægningen af Folkemødet på Bornholm sommeren 2021 er i fuld gang, og organisationer, erhvervsliv og græsrødder kan tilmelde sig allerede nu. Men selve formen og størrelsen af Folkemødet i Allinge besluttes først 1. marts 2021.

Forberedelserne til Folkemødet i Allinge er i fuld gang. (Foto: Destination Bornholm.)

 

Forberedelserne er i fuld gang, og Foreningen Folkemødet slår samtidig fuldstændigt fast, at Allinge er kernen i Folkemødet også i 2021.

Planlægningen handler om at afdække mulighederne for at holde Folkemødet i Allinge og nær omegn på betryggende vis og på et Corona-tilpasset og sundhedsmæssigt forsvarligt grundlag. Foreningen Folkemødet er i gang med forberedelserne af hovedsceneprogrammet i Allinge med partiledertaler, debatter og uddeling af Dialogprisen. TV2 News dækker Folkemødet 2021, blandt andet partiledertalerne fra Folkemødets hovedscene, ligesom TV 2/Bornholm også dækker Folkemødet 2021.

Et fleksibelt Folkemøde

Normalt ville Foreningen Folkemødet nu præsentere rammerne for det kommende års Folkemøde, og arrangører ville indsende ønsker til præcise placeringer af eventsteder og stadepladser for deres debatarrangementer i Allinge. I år bliver det anderledes. Under de nuværende corona-omstændigheder har man måtte gentænke arbejdet med at planlægge Folkemødet.

De mange arrangører kan allerede nu tilmelde sig og opfordres til at gå flere sammen om at lave debatarrangementer. Men den præcise form og forventninger til størrelsen af Folkemødet i Allinge præsenteres først 1. marts. Det er den skæringsdato, Foreningen Folkemødet nu beder arrangører, partnere og gæster planlægge fleksibelt frem mod.

Formand for Foreningen Folkemødet, Vibe Klarup, siger:

“Vi vil jo gerne samles i Allinge, som vi plejer. Men på nuværende tidspunkt ved ingen, hvordan situationen ser ud til sommer næste år. Derfor beder vi vores samarbejdspartnere om at vise forståelse for de særlige omstændigheder. Vi har i den seneste tid været i tæt dialog med Folkemødets arrangører og har mødt overvældende opbakning og forståelse for den situation, vi befinder os i. Derfor glæder vi os til at fortsætte dialogen med både arrangører og myndigheder om at skabe et corona-tilpasset Folkemøde 2021, der kan afholdes under trygge og sundhedsmæssigt forsvarlige rammer,”.

Folkemødet foregår i Allinge
Uanset Folkemødets størrelse i 2021, er og bliver Allinge centrum for Folkemødet. Det slår Bornholms borgmester, Winni Grosbøll, fast og påpeger vigtigheden af at kunne mødes og dyrke samtalen:

“Allinge og Bornholm er Folkemødets hjerte – og det vil det også være i 2021 og fremover. Det er vigtigt at slå fast. Men det bliver et anderledes Folkemøde. Vi håber selvfølgelig at kunne samle en masse mennesker i et gennemtænkt og corona-tilpasset setup, og forhåbentlig er det muligt til sommer. For Folkemødet er vigtigt. Vores demokrati og nærværet lider i disse tider. Derfor er det så vigtigt at holde fast i samtalen og mødet mellem mennesker.”

Et corona-tilpasset Folkemøde
Foreningen Folkemødet arbejder med en række tiltag, der kan sikre afholdelsen af de vigtige debatter og events. Med værktøjer som mere plads mellem gæster og events, faste siddepladser, eventuelle begrænsninger i antallet af fysiske arrangementer i Allinge, brug af nye nærområder, zoneopdeling, deltagertilmelding og publikumsbegrænsning samt en ny digital platform, der kan understøtte samtaler og debatter, hvis man pga. myndighedernes restriktioner ikke kan samles mange mennesker i Allinge.

Folkemødet 2021 vil blive afviklet fra torsdag 17. juni til lørdag aften 19. juni. I 2021 udgår søndag dermed.

 

Seneste artikler

Fik du læst?