Folk er glade for Laksen

 Masser af roser til den travle fiskehandel på havnen i Rønne.

ERHVERV: Man kan købe sig til mange gode reklamer, og det er en vældig god idé, men det er nu engang flot, når det er kunderne, der står i kø for at rose ens forretning.

Det er tilfældet for Mona og Jørn Ole fra Rønne Fiskeforretning ”Laksen”, der er noget af det første, som turisterne ser, når de ankommer med færgen til øen.

For ”Laksen” er godt og centralt placeret på Øernes Kaj i Rønne, og vi skulle hilse og sige, at det så langtfra kun er turisterne, der er glade for forretningen på havnen med dens mange lækkerier. Og vel at mærke sunde lækkerier, for det er ikke nogen tilfældighed, at de gamle fiskehandlere med høj røst råbte ”Fisk er godt…”

For forskerne har for længst fastslået, at vi skal spise fisk mindst to-tre gange om ugen, hvis vi skal gøre noget godt for vores helbred, og det gør vi gerne, når fisken dels er så frisk og lækker som den, vi får fra ”Laksen”, dels er tryllet frem i diverse salater m.m.

Fiskehandler Jørn Ole er oprindelig fra Nylars og Mona er fra Arnager. Og de er glade for rosen, men man kan også i bogstaveliges forstand sige, at de heller ikke er kommet sovende til den.

Mona og Jørn Ole – de får ros for deres fine fisk

 

Begynder kl. seks
Dagen starter kl. seks, hvor der skal hentes friske fisk, hvorefter butikken holdes åbent dagen lang. Dog er søndage og mandage lukkedage, selv om Jørn Ole også normalt er at træffe i butikken mandag formiddag, hvor han er inde for at ordne røgvarer.
”Vi er glade for at være her, ingen tvivl om det, men vi har også et temmelig stort timeforbrug i butikken”, siger Jørn Ole, og han er ikke en mand, der er kendt for at overdrive.

Men så kommer kunderne ellers dagen igennem for at købe ind til middag eller frokost. Og kunderne – ja, de roser ”Laksen”, så parret i butikken bliver helt flove, når man nævner det. De er jo fra øen og ikke vilde med, at man gør for meget stads ud af dem, men de får altså meget ros:

”Altid gode varer, fantastisk betjening og gode varer.”
”Bare super, mere er der ikke at sige….bare prøv det selv.”
”Gode råvarer. Fisk af høj kvalitet. Lækre fiskesalater, marinerede og varmrøgede produkter”.

Kunderne taler for sig selv….

Jørn Oles hemmelighed
Mona og Jørn Ole er kendte folk på øen, og det er vist efterhånden ikke nogen hemmelighed, at det er Mona, der er den store fiskespiser i familien, mens Jørn Ole næsten hvisker til Bornmholmnyt.dk: ”Jeg kan altså også godt lide stegt flæsk med persillesauce…”

Parret fortæller, at de både har mange lokale og her i sæsonen rigtig mange turister i butikken. Flere er faste stamkunder, der er kommet i årevis i butikken, som parret har drevet i mere end 20 år. Mange af dem vil de sikkert se her i den kommende pinse, hvor de i øvrigt i denne uge holder åbent fra kl. 9.00 til 16 og pinselørdag fra kl. 8 til 12. Så er der god tid til at handle ind til pinsefrokosten.

Tirsdag efter pinse og Grundlovsdag holder butikken lukket.

Mona og Jørn Ole fortæller, at det er mange forskellige ting, som kunderne efterspørger:
”De vil jo have ”Sol over Gudhjem”, så de køber de røgede sild, men de er også meget glade for vores fiskefrikadeller og den søde, bornholmske sennep. Og så bliver der ellers solgt mange rødspætter, torsk og rejer,” fortæller parret, der er kendt for så mange specialiteter, at det måske er utidigt bare at nævne den ene: Varmrøget laks?

Butikken har også et stort udvalg af lækre fiskesalater – lige til at komme på et godt stykke brød og til en øl og måske en snaps. Eller kølig hvidvin til de varme sommerdage?

Både Mona og Jørn Ole har masser af tips og gode råd til kunderne, og det er ikke overdrevent, når butikken reklamerer med, at den har ”Alt til det kolde bord”.

Eller bare til lidt lækkert på terrassen på en af de mange sommeraftener, vi snart kan vente?

Seneste artikler

Fik du læst?

Pinsens gudstjenester

Gudstjenester på Bornholm søndag 19. og mandag 20. maj. Aa Kirke 10.30 : Familiegudstjeneste ved sognepræst Louise Christina Howard. Skt. Peders Kirke 09.00: Pinsedagsgudstjeneste ved

Læs mere »