Flere penge til Amatørscenen

Endnu en glædelig nyhed fra Bornholmsk Amatørscene, der har fået endnu et tilskud – denne gang fra Bornholms Brand

Bornholmsk Amatørscene – penge til kostumer…

 

Det er igen en meget glad og stolt formand, Bodil Lundqvist, som kan meddele at bestyrelsen i Bornholms Brand har bevilget 25.000 kr. til fremstilling af helt nye kostumer til Bornholmsk Amatørscenes kommende forestilling ”FORTUNA – Lokkans Godinja” på Rønne Theater. Forestillingen har premiere til november.

Tidligere har Amatørscenen modtaget kr. 20.000 fra Sparekassen Bornholms Fond.

Bornholmsk Amatørscene altid tidligere anvendt rigtig gamle ”kostumer” – brugt tøj fra donorer/private personer gennem mere end 50 år.

Det vil sige brugt tøj, som er nu temmelig slidt og som ikke kan repareres eller om sys mere, tøj som måske er mellem 75 og 90 år gammelt.

“Vi er derfor i gang med at få kreeret helt nye kostumer, som skal bruges i forestillingen, der er fra omkring år 1898. De medvirkende skal være så historisk korrekte og troværdige i kostumerne, som overhovedet muligt, og det tager tid og brug af dygtige kræfter”, fortæller Bodil Lundqvist.

Dygtig skrædder 

Den meget dygtige og professionelle teaterskrædder Pernille Vestergaard, som er udlært fra det Kgl. Teater og Dansk Scenekunstskole, og som har sit eget firma Gevandt i Sjøgaarinj i Rønne er allerede i gang med kostumerne, og ”hon tajnar got”, sagt på godt gammeldags bornholmsk.

Prisen for de helt nye kostumer vil beløbe sig op på mere end kr. 70.000,-.

Seneste artikler

Fik du læst?