Flere bornholmske restauranter skal servere økologisk mad

Der er plads til at flere restauranter og cafeer på Bornholm indfører det økologiske spisemærke, mener Bornholms Landbrug og Fødevarer, der nu inviterer til møde om økologisk mad.

Flere cafeer og restauranter på Bornholm skal servere økologiske produkter.

 

På Bornholm er der ikke mange restauranter og caféer med det økologiske spisemærke. Bare en lille håndfuld.

Det vil Bornholms Landbrug og Fødevarer gøre noget ved, og derfor holder organisationen nu et åbent møde om det økologiske spisemærke onsdag 26. oktober kl. 13-15 på Gaarden, Bornholms Madkulturhus på  Melstedvej 25.

Gourmet-ø

“Og det er egentligt mærkeligt, at vores gourmet-ø ikke kan tilbyde flere spisesteder med det økologiske spisemærke. For det økologiske spisemærke er troværdigt. Mange gæster kender det og søger det. Og spisestederne kan trygt skilte med det, fordi Fødevarestyrelsen kontrollerer og garanterer. Og så er det gratis at få, og der er god hjælp at hente, når man skal ansøge,” siger Elisabeth Falk, der er afdelingsleder ved Miljø og Fødevarer under Bornholms Landbrug og Fødevarer.

Økologisk spisemærke

Det økologiske spisemærke er en del af ”Svanemærket” og ”Green Restaurant” – så det er også en god start, hvis et spisested senere vil have en bæredygtighedscertificering.

Der er plads til mange flere spisesteder med det økologiske spisemærke, og for mange bornholmske spisesteder ligger muligheden slet ikke så langt væk.

Kommunale køkkener

De kommunale køkkener på Bornholm, og Bornholms Hospital er med – de har det økologiske spisemærke. I alt 25-30 offentlige bornholmske køkkener har det økologiske spisemærke. Så det kan lade sig gøre. Også på Bornholm.

På mødet kan deltagerne høre Rita Ramona Høgh fra Økologisk Landsforening, og Marianne Dittmann fra Fødevarestyrelsen fortælle om mærket.

Man kan også høre Sisse Budtz fra Restaurant L ́Estragon i Århus, fortælle hvorfor restauranten har valgt at arbejde med det økologiske spisemærke, og hvordan den håndterer højsæson, lokale producenter, m.v. L ́Estragon har det økologiske spisemærke i guld.

Rita, Marianne og Sisse deltager via storskærm.

Lokal økologi

Der bliver plads til snak om lokal forsyning af økologi, når økologikonsulent Jacob Dam Nielsen fra Bornholms Landbrug og Fødevarer giver en status på bornholmske økologiske producenter, og om dem, der er på vej.

“Alle nysgerrige er velkomne på mødet, der er gratis, men med tilmelding senest mandag 24. oktober kl. 15, så vi ved hvor meget kage, at vi skal bage,” slutter Elisabeth Falk, som man også skal melde sig til på  Tilmelding til Elisabeth Falk ef@blf.dk, eller sms på 2462 2384.

Seneste artikler

Fik du læst?

Elverskud i Aakirkeby

MUSIK: NylarsKoret opfører mandag 22. april Niels W. Gades værk Elverskud med tre professionelle sangere i Aa Kirke    Af Lene Dam Jørgensen Mandag 22. april kl.

Læs mere »