Familienetværket uddeler mad til økonomisk trængte børnefamilier

ØKONOMI: Mange familier er alvorligt presset på økonomien. I Rønne får 25 inflationsramte familier en hjælpende hånd fra Familienetværket Rønne, som drives af Rønne Vineyard i partnerskab med Blå Kors Danmark.

I Familienetværket kan familierne hente kasser med mad og husholdningsartikler.( Foto: Jakob Jensen.)

Aftensmaden springes over, og madpakken i skolen er sparsom. Det er den hverdag, som flere børn i familier med en presset økonomi oplever.

Derfor har regeringen og en række partier i Folketinget bevilliget inflationshjælp til civilsamfundsorganisationer med det formål at afhjælpe de sociale og økonomiske konsekvenser af den høje inflation og de høje energipriser for udsatte børn.

En af organisationerne er Blå Kors Danmark, som blandt andet uddeler gratis mad til mere end 2.000 trængte børnefamilier. Maden uddeles blandt andet gennem 40 familienetværk på landsplan, som Blå Kors driver i partnerskab med lokale kirker.

Familienetværket
Uddelingen sker blandt andet via Familienetværket Rønne, der drives sammen med Rønne Vineyard. Her har de kontakt til 70 familier på øen, som skiftevis henter kasser med mad og husholdningsartikler fra Lidl, der kan være med til at skabe luft og overskud i hverdagen.

“Inflationhjælpen er en vigtig håndsrækning til udsatte familier i en hård tid. Det er basisvarer, som giver et reelt løft i dagligdagsøkonomien”, siger Kasper Thorskov, som er projektleder for Familienetværket Rønne.

Presset hverdag for mange familier
En undersøgelse gennemført i efteråret 2022 blandt næsten 600 familier i Blå Kors’ familienetværk, der samarbejder med lokale kirker, viser, at inflationen har en betydelig indvirkning på familiernes dagligdag.

Hele 78 procent af familierne oplever, at inflationen påvirker deres hverdag meget, mens yderligere 17 procent oplever en mindre indvirkning. Undersøgelsen afslørede også, at mere end hver femte familie er nødt til at springe måltider over, og 16 procent må af og til undlade at give deres børn madpakker med i børnehave eller skole som følge af økonomiske udfordringer.

Maduddelingerne er ét blandt flere initiativer. Blå Kors Danmark har samlet set modtaget 30,9 mio. kroner, hvoraf knap 25 mio. kroner går til børn i udsatte familier og resten er til udsatte voksne, som får hjælp via væresteder.

Seneste artikler

Fik du læst?