Familie med fart på

Hele familien er med, når der køres Folkerace på øen… 

MOTORSPORT: Folkerace er en populær sport på Bornholm, og en af de mest entusiastiske folkeracere er 49-årige Torben Larsen fra Hasle.

Han har i årevis været dybt optaget af sporten, der i al enkelthed går ud på, at man skal køre race i en bil, der højest må have en værdi af 5.000 kroner.

Og at alle bilerne ryger på auktion efter løbet sikrer, at man er nogenlunde sikker på, at deltagerne ikke “snyder” og kører i en meget dyrere bil.

Det er ikke kun Torben, der kører folkerace. Også sønnen Tobias og Torbens kæreste Christina sidder bag rattet når det går løs, og det gør det forhåbentligt snart, når samfundet åbner mere op. Det samme gør papsønnen Mathias, der var på havet den dag Bornholmnyt.dk var på besøg og derfor ikke kom med på billedet.

Og papdatteren Cecilia støtter også op om Torbens Team VW Rally, der nu tæller hele syv folkeracere: En Audi, en Volvo, fire VW Golf og en VW Vento – alle udsmykket i teamets karakteristiske gule og sorte farver.

¨Den hurtigste familie på øen samlet på værkstedet, hvor en stor del af fritiden foregår. (Foto: Torben Ager)


Ny bane i Klemensker
Torben og Christina har også fælles arbejdsplads, busselskabet BAT, der jo også har noget med motor at gøre – og Torben er også formand for Bornholms Motorsport.

Og uden at fornærme ham kan man vel godt sige, at han står på hovedet i en motor en stor del af dagen, så der er ikke noget at sige til, at han og familien glæder sig til at sætte bilerne i gear på den nye folkeracebane på Bolbyvej i Klemensker.

Der er ca. 25 aktive folkeracere på øen, og bornholmerne kører også med på en folkeracebane i Næstved samt på baner i Jylland.

Lige nu står bilerne stille, men man kan næsten høre motorerne brumme under motorhjelmene – de venter bare på at komme ud og køre.

Startet i Finland
Og Torben Larsen er ikke den værste at få bag rattet: Hans bedste placering er en sjetteplads i det danske mesterskab, hentet i 2016.

Folkerace er også kendt som Zulu Djævleræs og er en sportsgren, der er opstået i Finland og senere har bredt sig til hele Norden. Og hele ideen er altså, at man ikke må bruge flere penge på bilen – end man har råd til at miste den på auktionen efter løbene.

“Jeg har dog ikke mistet nogle af mine endnu”, siger Torben Larsen, der dermed antyder, at det ikke er så tit, at der er folk, der giver bud på bilerne efter racet. Men som også fremhæver det gode kammeratskab, der er mellem folkeracere, hvor man hjælper hinanden, hvis der er noget galt med køretøjet.

 

Seneste artikler

Fik du læst?