En herlig øl på et herligt sted…

Ølstauan i Allinge har fået sit helt egen, pragtfulde pilsner – og nu har den også fået et navn: Stauaren!

Den nye, herlige pilsner, Ølstauaens helt egen, der er døbt: Stauaran…

 

Det er ikke nogen hemmelighed, at Bornholm byder på nogle dejlige cafeer, restauranter – og en enkelt “Ølstauan”, beliggende på havnen i Allinge.

Som værtsparret Aase og Kim Petersen så ofte har sagt: Ølstauan er ikke noget værtshus, men det er heller ikke nogen restaurant.

Det er Ølstauan.

Det er efterhånden nogle år siden, at den tidligere vagtchef ved Bornholms politi Kim Petersen og fru Aase nærmest ved en tilfældighed faldt over lokalerne i Allinge og – ja, så gjorde de alvor af det og åbnede deres ølstue.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Aase og Kim Petersen – populært værtspar i Allinge med masser af øl i hanerne. Maden er for resten også god…(Foto: Torben Ager)

 

Det har vist sig at være en god idé. Så god, at bordbestilling som regel er en god idé, for maden er god – og øllet er velsmagende og udvalget meget stort.

Selv om vi altså ikke må kalde Ølstauan hverken en restaurant eller værtshus.

Øllet er naturligvis et kapitel for sig på Ølstauan, og der er nu hele 18 haner, som det gode øl strømmer ud af – det er noget at vælge i mellem.

Alligevel fik de to den idé, at stedet skulle have sin helt egen øl – en øl, som man kun kunne bestille og drikker i Ølstauan.

“Jeg synes, vi skulle tilbyde vores ølglade kunder en 100 pct. ren pilsner, uden frugt, mystiske nuancer eller andre krumspring – en ægte pilsner. Og ideen tog form, da vi kontaktede det lokale bryggeri Small Batch, hvis produkter man i forvejen kan få hos os,” fortæller Kim Petersen.

Sammen udviklede man den nye, gode husøl, for det kan man vel godt kalde den nye pilsner, ligesom andre reklamerer med husets vin.

Og Kim Petersen tager ikke æren fra andre: Så langt fra.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Aase og Kim var med, da de første dråber af den nye pilsner blev tappet på Small Batch-bryggeriet

 

“Det er mest bryggeriets fortjeneste, at vi nu kan sælge denne pragtfulde øl. Min andel har kun været ganske lille, men det er jo også resultatet, der tæller, og det er blevet godt,” siger Kim Petersen.

Øllet er allerede blevet drukket og nydt i adskillige dage, men hvad med navnet?

Det har Ølstauan ladet sine gæster bestemme. Der har netop været holdt en konkurrence, hvor alle kunne komme med et forslag, og det blev et af de første, der kom på bordet: “Stauaren”, der blev foreslået af Reno Kure, der løb med sejren. Og Rene kan nu se frem til at mæske sig i biksemad, den nye pilsner samt irsk kaffe, der er gevinsten for to personer for det udmærkede navn til øllet.

“Stauaren” er også en flot øl, når den bliver serveret, den fås med garanti ikke bedre i tjekkiske Pilzen og vil med statsgaranti ses på mange borde, efterhånden som turister og faste gæster indfinder sig på det hyggelige sted ved havnen i Allinge.

Værtshus? Restaurant?

Jeg ved det ikke, som en fhv. statsminister sagde, men her er godt at være…

Skål!

Seneste artikler

Fik du læst?