En dejlig dag – midt i en Corona-tid…

Dagen begyndte med et besøg hos Bager Jensen i Lille Madsegade i Rønne.

“Hov, du skal have dit mundbind på”, sagde den vakse ekspeditrice.

Fat i mundbindet og en mumlende undskyldning.

Mens jeg blev ekspederet, kom en dame ind. “Husk dit mundbind”, sagde jeg.

“Undskyld”, sagde damen, “man skal lige vænne sig til det…”

“Javist”, lød mit svar, mens jeg sendte ekspeditricen et sigende blik…

Og så gik turen hjem til kaffen og rundstykket.

Rundstykket, sagde jeg. Ikke nogle grovboller her, hverken med eller uden nødder.

Og så en herlig køretur nordpå. I rusk og slud, den tur nyder jeg altid.

Og på kirketorvet i Allinge fandt jeg “Bornholms Sæbesyderi”. En skøn butik med en lige så skøn indehaver. Birgitte kiggede på mig og sagde: “Dit mundbind er for lille…” Og så viste hun mig sine skønne mundbind af hørfrø- og fandt endda ét, der passede til min jakke.

På med det. Og så en tur rundt i den skønne butik, med alle dens herligheder. Ny shampoo. Tak for i dag.

Jobbet førte mig tilbage til Rønne, hvor næste stop var Tinas Hudpleje i Østergade. Ikke fordi jeg selv skulle have en behandling, men fordi her ventede en god historie, du snart kan læse her i online-avisen.

Og sikke’ en skøn butik! Blid musik, smagfuld indretning – ja, en næsten magisk stemning, sat i verden af Tina, der begyndte karrieren som soldat og endte som skønhedsekspert.

En kort spadsertur herfra og jeg befandt mig i en af mine favoritter: Bornholms Thehandel på Lille Torv. Og nu skal jeg beherske mig: Alle de skønne dufte, al den gode te! Og et rum, hvor man kan sidde og nyde en kop i al fredsommelighed, med mindre indehaverne har tid til en lille sludder. I dag bliver det til en økologisk Assam Sewpur, en te, der er velegnet til en sjat mælk oven i. Perfekt til en scones med marmelade fra Krogsholm.

Der er mange historier om, hvordan man fandt på at hælde mælk i teen. En af de bedste er, at man i England i tidligere tider hældte en sjat mælk i koppen, fordi den billige porcelæn ikke altid kunne holde til den skoldhede te. En smule mælk bevarede porcelænet.

Og husk nu: Man rører ikke rundt i koppen. Teskeen bevæges som fra 12 til 6 og derefter fra 3 til 9 på uret. Vinkelret. Husk det nu, hvis du skulle blive inviteret til Afternoon Tea på Buckingham Palace. Jeg venter stadig på invitationen, der på grund af en misforståelse endnu ikke er nået frem.

Ud i Rønnes gader i mørkningen. Farmors Butik rundt om hjørnet lokker med hjemmelavede julegaver og gamle ting og sager. Skumringen tager til, og det er tid til at søge hjemad.

Jeg har ikke nået det halve af det, jeg skulle. Og jeg har slet ikke haft tid til at tænke på Corona-restriktionerne.

Der venter gode oplevelser overalt på øen. Også på denne årstid. Jeg overlever nok, at passet skal blive hjemme i skuffen et stykke tid endnu. Husker lige at købe lidt fisk fra “Laksen” på havnen på vejen hjem.

I morgen vil jeg på Louisekroen i Bølshavn og spise en god bøf. Og bagefter have et godt glas øl hos Ølstauan i Allinge eller et køligt glas vin hos Høiers. Eller hvad med et visit hos Madvig i Svaneke? Der er muligheder nok.

God weekend, det kan næsten ikke blive andet.

Seneste artikler

Fik du læst?