En amerikaner krydser sit spor

Hvorfor står en amerikaner på torvet i Rønne og deler materiale ud om en teaterforestilling?

Kevin Doyle – en amerikaner krydser sit spor

 

Selvom valget nu er overstået, vil beboerne i Rønne og Svaneke de kommende dage alligevel kunne møde en ihærdig ung mand, der uddeler informationsmateriale på torve og stræder.

Her handler det dog ikke om at promovere politik, men om Bornholms Teaters forestilling “Svaneke”, som er skrevet og opført af selvsamme unge mand: Amerikanske Kevin Doyle, der blev “fanget” i Svaneke under den første corona-nedlukning i 2020.

Studerede livet

Her begyndte han at studere livet og tale med folk om, hvordan det er at leve i et lille samfund i undtagelsestilstand. Det gik der nogle måneder med, men da restriktionerne blev lempet igen, forlod Kevin Bornholm – for blot at vende tilbage et år senere for at genoptage samtalen med de samme mennesker.

Hvordan havde livet ændret sig? Hvad var der sket med dem? Og hvad var der sket med Svaneke?

En ny forestilling

Det er der kommet en temmelig genrebrydende forestilling ud af, hvor Kwvin Doyle blander observationer, fotografier, video, objekter og interviews sammen til en solo-performance, der opføres på engelsk ogdansk.

Bor i New York

Selv siger Kevin Doyle om forestillingen: ”Jeg bor til dagligt i New York og skulle bare på et kort besøg hos min ven, teaterchef Jens Svane Bovtrup, i forbindelse med et arbejdsophold i Finland. Men pludseligt blev jeg fanget af coronaen og fandt mig selv i Svaneke, mens det både var vinter og coronalukket. Der skete absolut ingenting! Alt var i dvale. Så nærmest i desperation begyndte jeg at opsøge forskellige Svanekeboere med mit kamera og min notesblok, og det kom der til sidst en forestilling ud af, som jeg selvfølgelig håber folk kommer ind og ser. Derfor er jeg nu på gaden og laver lidt larm the New York way,” siger han.

“Svaneke” blev vist første gang i 2021, men forestillingen skal nu ud på en lille Danmarksturné, og på Bornholm kan den ses her:

Rønne Theater: Lørdag 5.11. og søndag 6.11.

SvanekeGaarden: Onsdag 9.11. og torsdag 10.11.

Seneste artikler

Fik du læst?

Julejazz på Svanekegarden

  MUSIK: Onsdag 6. december kl. 19.30 tænder Svanekegaarden for alvor op under julestemningen, når den anerkendte svenske jazzsangerinde Viktoria Tolstoy og hendes nordiske kvartet

Læs mere »