Elever fra Hans Rømer Skolen går for Syriens børn

På tirsdag går elever fra Hans Rømer Skolen for Syriens udsatte børn. Novo Nordisk Fonden belønner elevernes vandring med penge til Danmarks Indsamlingen.

Hans Rømer Skolen – deltager i Danmarks Indsamlingen. (Foto:Torben Ager)

 

“På Hans Rømer Skolen dyrker vi de nære fællesskaber. Det er i dem, vi lærer og udvikler os. Men i næste uge bruger vi fællesskabet til at hjælpe andre.”

Det fortæller Julie Kjær Johansen, der er leder af indskolingen og SFO på skolen i Aakirkeby:

“På tirsdag deltager vi i Børnenes Danmarks Indsamling – ”vi går sammen”, som giver alle Danmarks børn mulighed for at bidrage til den årlige Danmarks Indsamling. Det skal nemlig ikke kun være de voksne, der får glæden af at samle ind til et godt formål.”

Børn vil hjælpe

Når der er store landsdækkende indsamlingsarrangementer, vækker det en stor ”hjælpelyst” ikke kun hos voksne, men også hos børn. Det er vigtigt, også for børn, at de føler, at de kan handle på de urimeligheder, de hører og ser i f.eks. tv. Ved at deltage i ” Vi går sammen” giver vi skolens børn mulighed for at gøre en forskel. Og så er det jo en ekstra bonus, at det er noget, vi kan gøre i fællesskab.

På Hans Rømer Skolen mødes 0. – 6. årgang tirsdag 24. januar ved Åkirkebyhallerne kl. 10. Her er en nøje opmålt 800 m lang rute, som eleverne skal gå omgange på. Hver omgang bliver talt. For hver gang et barn har gået en kilometer, donerer Novo Nordisk Fonden 20 kroner til Danmarks Indsamling.

Donationen går til et Røde Kors-projekt i Syrien til gavn for udsatte børn. Lørdag 4. februar afsløres det i Danmarks Indsamling-showet på DR1, hvor mange kilometer børnene samlet har gået for Syrien.

Samme muligheder

“Børn ved, at ikke alle børn har muligheder som dem. I Syrien er der f.eks. 2,4 millioner børn, der ikke går i skole. Det vil vi gerne være med til at lave om på. Vi drømmer om, at børnene i Syrien får samme muligheder som os for at gå i skole, lære og være en del af et sundt og trygt fællesskab. Det føles godt at kæmpe sammen om at gøre en forskel – også når man er barn,” slutter Julie Kjær Johansen.

Seneste artikler

Fik du læst?