“Du er nummer 40 i køen…”

Forleden lå der, foruden en reklame fra et pizzaria og en vinduespudser , tre tykke breve i min postkasse. De var alle fra Nem ID, der lod meddele, at min adgang til NemID var blevet spærret.

Der stod efterfølgende en hel del, delvist uforståeligt, og NemID havde også udsendt et personligt nøglekort. Det sidste fattede jeg ikke. Jeg har i årevis brugt en helt anden teknik, der ikke kræver kort, men blot fingertouch på diverse Mac-platforme. Men nu skulle jeg have en ny adgangskode. Nogle havde tilsyneladende forsøgt at trænge sig ind på mine enemærker. Fint med ændringen. Men:

Jeg var i en presset situation, skulle på en kortvarig tur til udlandet – og betale udgifter via netbank, hvilket jo så ikke lod sig gøre.

Med meget stort besvær fandt jeg et telefonnummer til NemID, der helt åbenlyst ikke er interesseret i at tale med kunderne.

Og ringede op. Her lød beskeden: “Du er nummer 40 i køen…”

Jeg tjekkede uret, klokken var 9.35  –  og 10 minutter senere var jeg stadig nummer 40 i køen.

Det er der jo ikke nogen arbejdsramte mennesker, der har tid til at vente på, så jeg klikkede straks videre til Nets chat-service.

Der var ventetid på en halv time…

Så er det jeg spørger, om ikke Nets kunne tænk sig at ansætte et par nye medarbejdere til kundebetjening?

De kunne passe begynde ved omstillingsbordet.

Og måske en, der kunne forbedre Nets hjemmeside og gøre den, skal vi sige, mere publikumsvenlig?

Hvis man vil vinde mere om Net på hjemmesiden, så kan man klikke på “Om Nets”.

Så bliver man ført ind på en lang og indviklet tekst – på engelsk. Hvad er logikken i det?

Jeg er ikke blevet til en hel forstening endnu – jeg ved, og går ind for, at engelsk i flere henseender er arbejdssprog for danske virksomheder. Sådan må det nødvendigvis være i en globaliseret verden.

Men hvad med alle Nets danske kunder, der gerne vil vide lidt om den virksomhed, som de i den grad  er afhængige af?

Og ret skal være ret: Nets fungerer i det daglige upåklageligt, men hvis der sker noget uventet – så kan man ikke få fat i en medarbejder fra virkomheden. Med mindre man har et par timer til rådighed midt på dagen, hvor man kan sidde og glo med en telefon i hånden.

Og mens vi nu er ved det: Rigtig mange andre virksomheder kunne med fordel ansætte en eller to medarbejdere til at tage telefonen, når kunderne ringer. I stedet er de dygtige til at skjule telefonnummeret.

“De kan finde svar på mange spørgsmål på vores hjemmeside…”

Gu’ kan jeg ej. Og jeg tænker på de ældste af vore medborgere, der ikke er vant til at betjene en computer. Hvad skal de gøre?

Og til sidst. Har De nogensinde set forhenværende statsminister Anders Fogh Rasmussen beruset? I en ordentlig koger på Hut-Li-Hut i Allinge? Med rødsprængte øjne og et raflebæger mellem hænderne. “To seksere…!”

Der er lige så store chancer for at finde et menneske i den anden ende af telefonen, hvis man vil i kontakt med mange danske virksomheder.

Det var bare dét.

God weekend…

 

 

Seneste artikler

Fik du læst?

Rigtige venner…

“Rigtige venner kan ej købes for penge…” Sangeren Jodle Birge sagde det faktisk så godt. Hans sang om venskab giver jo udtryk for det, mange

Læs mere »