Den beskedne kok fylder rundt

60 ÅR: Fødselsdagen er aflyst for Niels Kokkenborg Sørensen, der står bag gryderne på Spisestedet “Kokkenberg.” Fødselsdagen falder sammen med Folkemødet i år – og så er der ikke tid til at fejre fødselsdag…

Niels Kokkenborg  – fylder 60 (Foto: Torben Ager)

 

Der bliver ikke tid til at fejre fødselsdag, når restauratør Niels Kokkenborg Sørensen fra det populære spisested “Kokkenberg” i Sandvig kan fejre 60 års fødselsdag på onsdag 12. juni.

Trods popularitet og fremragende mad til spisestedets gæster er Niels beskedenheden selv og erklærer, at “jeg er nok ikke Danmarks mest kendte kok, men de vigtigste kender mig, og det er mine kunder…”

Og med et glimt i øjet udnævner han sig selv til Danmarks kedeligste kok, da han igennem de sidste 16 år har været fast tourkok for, dét, han kalder “Danmarks kedeligste orkester”, TV-2, på bandets årlige tur til Christiansø.

På opfordring…
Og det var faktisk på opfordring fra TV-2’s Steffen Brandt, der selv bor på Bornholm, at Niels og familie rykkede til øen, hvor de fandt stedet i Sandvig, hvor mange i dag hygger sig med god mad og vin, Oprindelig er fødselaren fra Brøndbyøster og boede senere i mange år i Klampenborg nord for København, inden turen gik østpå og ud i Østersøen.

Begyndte i Tivoli
Han begyndte  sin restaurationskarriere som opvasker i det Kinesiske Tårn i Tivoli. Og har ikke forladt køkkenet siden.

Han har været køkkenchef på hedengangne Michelinrestaurant “Kommandanten” i København og ligeså hedengangne Mikkelgaard i Nordsjælland.

Efter 20 år og utallige bryllupsfester på Studenterkilden i Dyrehaven, drog han og hans kone Vibe Berg så til nye eventyr på Bornholm, hvor de åbnede Spisestedet Kokkenberg i Sandvig i 2020 og har fået et godt ry blandt lokale og turister.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Niels Kokkenborg – beskeden og afholdt restauratør. (Foto: Torben Ager)

 

Spisestedets lille hold, bestående af Vibe, Bent, Timo og fødselaren selv har skabt et sted, hvor gæsterne kan hygge sig med hinanden og samtidigt lægge øre til den friske og kække tone i restauranten.

“Min filosofi har altid været, at maden og vinen skal spille andenviolin til gæsternes samvær. Dog må andenviolinen aldrig spille falsk,” tilføjer han med sin velkendte lune.

Bliver i køkkenet
I køkkenet er der hverken pincetter, silikoneforme eller Pacojet. Den slags narrestreger overlader han til de yngre og meget dygtigere kokke, som han beskedent siger.

Og da fødselsdagen falder belejligt sammen med Folkemødet i år, så fejres den altså på hans faste plads bag gryderne.

Det kan føre til meget at arbejde  i et køkken. Bare man ikke forlader det…

Folkemøde-menu
Og hvad er det så, “Kokkenberg” serverer til Folkemødet? Det frister næsten mere end debatterne:

Retterne består bl. a. af herlig antipasti med fisk, kød og grønt, risotto med blomkål, parmesan og hjemmerøget bacon, oksefrikassé med svampe og grønne peberkorn, nye kartofler og syltede, hvide saparges eller dampet torsk med cremet rejesauce og nye kartofler – bagefter rabarbertrifli med mascarpone og makroner eller to slags oste med stikkelsbærkompot.

Fire retter for en flad plovmand – og en tilhørende vinmenu til rimelig pris.

Velbekomme – og tillykke med dagen!

Seneste artikler

Fik du læst?