Debat, samtale og husmandskost i Allinge hele vinteren

Igen i år byder Folkemødet og “Gang i Kulturen” på Nordbornholm indenfor til en række debat- og kulturarrangementer i Allinge henover vinterhalvåret. “Vintersamtaler” samler eksperter, debattører og politikere fra hele landet til en uformel snak om demokratiet og kulturen sammen med gæster i Allinge.

Folkemødehuset i Allinge, tidligere teknisk skole og Allinge Bibliotek.

 

Folkemødet og Gang i Kulturen på Nordbornholm er igen i år gået sammen om at tilbyde åbne arrangementer med kultur og demokratiindhold hele året rundt. Denne gang i et corona-tilpasset og sundhedsmæssigt forsvarligt set-up.

Hvad får os til at trives og hvem har magten?  Der blandt nogle af de spørgsmål, der går igen i fire samtaler henover vinteren. På plakaten finder man både professorer, eksperter, debattører og en minister er også blandt de inviterede. Meningen er, at få samtaler som i paneldebatterne kendt fra Folkemødet, men med bedre tid til fordybelse og inddragelse.

Laila Kildesgaard fra Gang i Kulturen på Nordbornholm siger:

”Vi har været i tvivl som alle andre, der har haft kulturprogrammer i støbeskeen for vinteren. Men vi gør det. For det er præcis det “Gang i Kulturen” på Nordbornholm er sat i verden for: At der sker noget. Også, når der ikke sker noget. Første vintersamtale er søndag 22. november og foregår i Kærnehuset ved Kirkepladsen i Allinge for at få godt med plads, så vi kan holde den nødvendige afstand. Det handler om vores syn på naturen og de nye planer for at få mere urørt natur i Danmark.”

Tilmelding og husmandskost

Det er andet år i træk, at Vintersamtaler finder sted i Allinge.

Tilmelding til de fire arrangementer er gratis og kan tilgås via Folkemødets hjemmeside. I pausen serveres der rigtig husmandskost og ”et-bestiks-mad” fra Arvidsen på Slægtsgaarden i Allinge. Det koster 125 kr. at spise med.

Vintersamtaler lever op til alle myndighedernes Covid-19 restriktioner gældende for kulturarrangementer. Der vil således være et maksimum antal gæster, afstand mellem siddepladserne, portionsanrettet mad, håndsprit samt krav om at bære mundbind mm.

Vintersamtalerne

22. november 2020, kl. 17:30 i Kærnehuset, Kirkepladsen: “Nix pille – urørt natur”
Urørt skov og vild natur i Danmark; Er det overhovedet en mulighed og hvad vil det gavne? Hvordan ser Danmarks oprindelige natur ud og hvad er typisk danske natur?
Ved Skovrider Søren Friese, Forkvinde Anne Sofie Poulsen og Institutleder Claus Beier.

17. januar 2021, kl. 17:30 i Banken, Kirkegade: “Banken i Banken”
Formanden for Danske Bank Karsten Dybvad og lederen af Det Danske Kulturinstitut i Indien Thomas Sehested i dialog om og hvordan det er at skulle redde en bank, hvis omdømme har fået dybe ridser i lakker, hvordan forholdet mellem de rige og de fattige i verden udvikler sig i verden og hvordan bankerne påtager sig #samfundssind.

28. februar 2021, kl. 17:30 i Folkemødehuset, Sverigesvej: “Hvad betyder sang og musik for mennesker?”
Kunstnerparret Monica Stevns og Jakob Lorentzen giver smagsprøver på deres kunst og give indblik i, hvad sang og musik betyder for mennesker. Hvis situationen tillader det, synger de også sammen med deltagerne og indvier os i deres oplevelse af musik og sangs styrke til at knytte folk sammen i en krisesituation, som den verden aktuelt befinder sig i.

7. marts 2021, kl. 17:30 i Folkemødehuset, Sverigesvej: “Klimaaktivisme og indflydelse”
I årets 4. samtale taler klimaaktivist, forfatter, tidl. medlem af Etisk Råd og meget mere Signe Wenneberg med formand for Ungeklimarådet Monika Skadborg om hvad klimaaktivisme kan være. Miljøminister Lea Wermelin er med og har lovet at være moderator og komme med sit eget perspektiv.

 

Seneste artikler

Fik du læst?