“De 9 Læsninger før Påske” opføres i Aa Kirke

40 unge sangere fra Vesterbro i København kommer til Aa Kirke og synger Jakob Lorentzens værk “De 9 Læsninger før Påske”. Det sker Palmesøndag…

Unge sangere fra Vesterbro kommer til Bornholm.

Korene fra Vesterbro i København ledes af Anne Louise Munch fra Enghave Kirke og akkompagneres af organist Niels Andersson fra Maria Kirke, ligeledes på Vesterbro.

I år til Bornholm
Hvert år rejser de tre ældste kor i Vesterbro Sogns børne- og ungdomskor på en korrejse.

I år kommer de til Bornholm og glæder sig til at opføre dette værk, som er komponeret af Holmens Kirkes organist, Jakob Lorentzen.

De 9 læsninger er en gengivelse af Jesu lidelseshistorie i ord og toner. Værket veksler imellem stærke, varierede korsatser og oplæsninger fra henholdsvis Matthæus-, Johannes- og Lukas-evangeliet, som tilsammen fortæller historien: Fra Jesus ankommer til Jerusalem og hyldes som en konge, over domsfældelsen til den endelige død på korset.

Rutinerede tog dygtige
Junior, ungdoms-, og kammerkoret består til sammen af ca. 50 sangere i alderen fra 11 til 25 år. De fleste har sunget i korskolen i mange år, flere siden de som helt små startede i spirekoret, og korene består derfor af rutinerede og dygtige sangere som klinger smukt og vel sammensungne.

Koncerten finder sted Palmesøndag 2. april kl. 16, og der er gratis entré. Korene medvirker også ved gudstjenesten i Aa Kirke samme dag kl. 10.30 med prædikant Jesper Stange.

Seneste artikler

Fik du læst?