Da der kørte futtog i Gudhjem

Ny aktivitet fra Gudhjem Museum, der forsøger sig med guidede ture på søndage i den kønne by.

Gæsterne skal bl. a. høre mere om de bornholmske jernbaner

 

Nu er der mulighed for at høre mere om livet i Gudhjem i tidligere tider. Og der er sikkert mange, der vil være interesserede i at høre mere om byen, der af nogen betegnes som Bornholms kønneste – og muligvis også den ældste.

Arbejdet i Gudhjem Lokalarkiv bidrager også til formidlingen, hvor der på museets hjemmeside er lagt en guldgrube af gamle billeder, dokumenter og beskrivelser samt lydoptagelser med ”gamle” bornholmere.

I foreningen har man længe ønsket at supplere formidlingen med guidede ture, og nu er der taget initiativ til de første fire ture. Det sker på forsøgsbasis, og hvis forsøget falder i god jord hos publikum, overvejes det at udvide perioden.

Turene bliver gennemført på søndage fra den 16. august til den 6. september med den erfarne turguide og naturformidler Torsten Sletskov, der selv bor i Melsted.

” Vi mødes på Gudhjem Museum, den gamle stationsbygning, hvor de hører om de bornholmske jernbaner, og ser, hvor levende stationsbygningen kan fortælle om jernbanedriften. Herefter bevæger vi os ned i Gudhjem ad hovedstrøget, Brøddegade, med nogle afstikkere i de små stræder”, siger Torben Sletskov.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Kom og hør mere om livet i Gudhjem i gamle dage.

 

Når museet har høstet de første erfaringer med denne formidling bliver forsøget evalueret, og måske bliver der tilrettelagt flere tematiserede ture, som kan komme i spil til næste år.

Turene starter og slutter på Gudhjem Museum, og der indgår en rundvisning i den gamle stationsbygning. Deltagerne får også adgang til resten af museet, som har kunstudstilling med Holkahesten i perioden.

Mere om turene på gudhjemmuseum.dk.

Seneste artikler

Fik du læst?

At synge er sundt

TV`s udsendelsesrække om Demens-koret har vist det. Det er muligt, du ikke har set disse udsendelser, som rører en helt dybt nede i hjertet. De

Læs mere »