Cykelhold er vild med Bornholm

CYKELSPORT: En cykelglad sjællænder arrangerer ture for “gravel-cyklister” til Bornholm.

Gravel-cyklister på vej på Bornholm.

 

En gravel-cykel er en racercykel med mountainbike-dæk – altså et mix af en racercykel og en mountainbike – og denne nyere form for cykelsport som supplement til almindelig landevejsrace og mountainbiking er kommet for at blive.

En mangeårig og erfaren cyklearrangør, Michael Elmstrøm fra Roskilde, har udset sig Bornholm som et fremragende sted at udøve sporten: Dels er er han kommet på Bornholm i en længere årrække, kender derfor øens mange dejlige steder, dels har familien sommerhus på Balka Strand.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Forleden havde han taget 24 sjællændere med til Allinge, hvor cykelholdet slog hovedkvarteret op på Hotel Allinge.

Og det blev en både uforglemmelig og dejlig “gravel-weekend”: Den første ud af fire sådanne “gravelevents” i år. Allerede senere på måneden kommer Michael med endnu en snes gravel-cyklister.

På fire dage fik deltagerne på årets første tur cyklet godt 300 kilometer med næsten 4.000 højdemeter og oplevet det ene eventyr efter det andet på snørklede grusveje og stier blandt klipper og granitbrud.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Turen gik også gennem Almindingens storslåede natur med kig til bison’erne, langs kysterne på øst og vest-siden anført af den rutinerede og lokalkendte guide Michael.

En ordentlig gravel-cykel er ikke helt billig. De fås fra godt 7.000 kroner, men de fleste af deltagerne på Michaels ture kører på cykler mellem 20. og 40.000 kroner.

Cyklerne fås iøvrigt helt op til 90.000 kroner, men mindre kan altså også gøre det…

 

Seneste artikler

Fik du læst?

Fik konfiskeret kniv

  POLITI: I forbindelse med Toldstyrelsens kontrol ved færgen fra Sassnitz blev føreren af en personbil fundet i besiddelse af en kniv uden anerkendelsesværdigt formål.

Læs mere »