Chokolade-ambassadøren

Bornholm har for længst markeret sig som en lysende plet på det gastronomiske område. Og Janne fra Svaneke Chokoladeri er ambassadør for den fine chokolade, der fremstilles på øen…

Janne Lundberg – fritidsbloggeren og bankrådgiveren, der blev chokoladeambassadør…

 

Chokoladeambassadør?

Lad os skynde og at sige, at det ikke er Janne Lundberg fra Svaneke Chokoladeri, der har fundet på den titel.

Det er os.

Men det er Janne, der tager snakken med pressen og andre interesserede om det efterhånden næsten landskendte chokoladeri, der har fabrikation og butik i Svaneke og også udsalg på torvet i Rønne.

Så på den måde kan man vel godt sige, at Janne er en slags ambassadør for de lækre, søde sager, der fremstilles i virksomheden.

For Bornholm er i forvejen helt med i førerfeltet, når vi taler gastronomi: Restauration, frugt, saft, kød, lakrids, karameller, øl, mejeri m.m.

Og det er jo et sandt eventyr, for enhver, der har en sød tand, at komme ind i Svaneke Chokoladeri, f.eks. på Torvet i Rønne, hvor det er Kanne Lundberg og en medhjælp, der passer butikken.

I Svaneke finder vi partneren Daniel Mikkelsen, der med en baggrund som kok og en i øvrigt veludviklet smag for alt det søde, er lige så meget ambassadør for den fine, bornholmske chokolade som Janne.

Siden 2014

Svaneke Chokoladeri så dagens lys første gang i 2008, men fra 2014 har det været Janne og Daniel, der har stået for produktion og salg af de små fristelser.

De begyndte i Svaneke i 2014 og året efter kom Rønne med. Og vi skal da også tilføje, at der også er en webshop, så også alle andre end bornholmerne kan nyde de fine chokolader. Og der er mulighed for selv at dekorere sine varer, evt. med navne eller lykønskninger.

Men der kommer kunder i chokoladeriet nu, så fotograf og journalist trækker sig lidt tilbage: Der er også kaffe og pandekager på menuen, is og chokoladeboller, smoothies samt en populær ”Snemands Suppe”, der er en specialitet baseret på varm chokolade. Kunderne har svært ved at vælge.

Og turisterne er også glade for, at de kan finde andre, bornholmske specialiteter i butikken: Karamel-Kompagniet, Svaneke Bolscher, Buchwalds Kafferisteri, drikke fra NuTe og Bornholms Mosteri er blandt de mange, der er repræsenteret.

Janne er oprindelig fra Klemensker, bankuddannet og boede senere både på Sjælland og i Frankrig. Hun var også fritidsblogger med fokus på chokolade og bagning.

Men hun kan lide både caféer og chokolader, så da hun i forbindelse med et jobskifte kom tæt på chokoladeriet, så var springet til Svaneke Chokoladeri ikke så langt.

På hjemmesiden svanekechokoladeri.dk kan man læse meget mere om Janne og Daniel. Her er der også både blog og opskrifter.

Vi siger tak for i dag og forsvinder ud på torvet i Rønne.

Men ikke uden at have sendt lange blikke til en lækker Luksus Bounty først…

Seneste artikler

Fik du læst?

Pinsens gudstjenester

Gudstjenester på Bornholm søndag 19. og mandag 20. maj. Aa Kirke 10.30 : Familiegudstjeneste ved sognepræst Louise Christina Howard. Skt. Peders Kirke 09.00: Pinsedagsgudstjeneste ved

Læs mere »