Busselskab i Nexø vil give flere oplevelser til bornholmere

Svaneke Nexø Bustrafik er et velkendt busselskab på Bornholm, der fragter børn og voksne rundt på og udenfor øen. Nu venter nogle hyggelige juleture bl.a. til Dyrehavsbakken og Sverige – og ferierejser bl.a. til Gardasøen og skirejser er på tegnebrædtet

Svaneke Nexø Bustrafik er ved at forberede skirejser, muligvis  til Østrig og Sverige og sommerrejser til Italien til bornholmerne.

 

Der sidder en meget travl dame på et kontor på Falckvej i Nexø. Hun hedder Lone Merio – og hun ved ikke, hvilken titel hun har.

“Jeg går ikke op i titler, kan du ikke bare skrive, at jeg laver lidt af det hele,” siger hun til Bornholmnyt.dk, der er på besøg i dag.

Joh, det kan vi godt sige.

Kendt af alle

For det er sandt, at Lone laver lidt af det hele i travle Svaneke Nexø Bustrafik – et firma, der vil være kendt at stort set alle bornholmere. Busselskabet fragter børn og voksne rundt på og udenfor øen – og har gjort det i de syv år, hvor selskabet har eksisteret.

Indehaver er dynamiske Morten Krogsgaard, der også driver Svaneke Vandrehjem – og som en af de første her i landet tog initiativ til at køre forsyninger til Ukraine, da landet blev overfaldet af Rusland.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Lone Merio på kontoret i Nexø – glad for Bornholm og for Svaneke Nexø Bustrafik. Nu vil hun og selskabet give flere oplevelser til bornholmerne…(Foto: Finn Edvard)

 

Og der er stadig en fed stemning af pionerånd i busselskabet i Nexø med de godt 25 medarbejdere, som Lone er meget glad for at arbejde sammen med. En god stemning blandt personalet, der netop holdt en forrygende julefrokost – i øvrigt hos Juhls Minigolf i Rønne, som Lone anbefaler meget.

“En sjov kombination af minigolf og frokost,” siger hun – og afslører i næste sætning sin jyske oprindelse:

“Jeg har ikke spillet minigolf, siden jeg var bette pige…”

For hendes vej til Bornholm er gået fra – vest til øst.

Fra Silkeborg til Bornholm

Oprindelig fra Silkeborg, opvokset i Frederikssund og senere boet på Nørrebro i København. Men hun blev lidt træt af det hektiske liv i hovedstaden.

Et besøg hos en venindes mor på Bornholm i 2009 ændrede Lones liv:

“Allerede da jeg kørte fra færgen i Rønne, vidste jeg, at jeg ville bo på Bornholm.

Og det kom hun så til bare tre måneder senere – og valgte at købe hus og bosætte sig i Svaneke, hvor hun stadig bor.

Er hjemmemenneske

Og er glad for at bo. Ikke alene i Svaneke, men for hele Bornholm, og selv om hun er ansat i et busselskab, der nu har spændende planer om udlandsrejser, så er det ikke sikkert, at Lone følger med:

“Jeg er et rigtigt hjemmemenneske – sommerferierne bliver såmænd også holdt i Svaneke,” fortæller hun med et smil.

Men det betyder ikke, at hun ikke vil sende andre afsted.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Svaneke Nexø Bustrafik har spændende projekter på tegnebrættet – muligvis også busrejser til Gardasøen i Italien.

 

Svaneke Nexø Bustrafik har spændende planer om at give flere oplevelser til bornholmerne. Lige nu er der masser af projekter på tegnebrædtet – lige fra ture til det nordlige Sverige for at se nordlys og hyggeture i det sydlige Sverige – til skiferier sammesteds eller i Østrig samt sommerrejser, f.eks. til Gardasøen i Italien.

Der er busser nok at køre i – om kort tid modtager selskabet bus nummer 20.

Lone selv har været ansat i busselskabet i et års tid. Hun har spændende ting på cv’et: Tidligere direktionssekretær i en it-virksomhed – og nu altså stemme og ansigt udadtil i busselskabet i Nexø.

Spændende ture i december

Og mens vi glæder os til at høre nyt fra busselskabet og planerne om nye oplevelser i det store udland, så er der allerede gode ture at vælge i mellem i den kommende tid: Det er f.eks. en tur til IKEA og det gigantiske butikscenter Emporia i Malmø. Turen finder sted lørdag 3. december.

Og en rigtig hyggetur til julemarkedet i svenske Vellingeblomman, der tilbyder Nordens største juleudstilling med tusinde af juledekorationer og lys og smukke ting til hjemmet. Det er lørdag 10. december, og her skal man rubbe sig, hvis man vil med: Der er kun få pladser tilbage i bussen.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Busserne fra Svaneke Nexø Bustrafik er kendt af alle på Bornholm – og en hel del ovre. Nu skal busserne ud og køre i det store udland.

 

Eller hvad med en tur til Dyrehavsbakken nord for København (verdens ældste forlystelsespark) lørdag 17. december, hvor man rigtigt kan opleve en nærmest magisk julestemning på “Bakken”, der er helt anderledes end den stemning, der er om sommeren  – og som de fleste kender.

Til turene er der opsamling i Nexø, Aakirkeby og Rønne, inden turen går videre over Østersøen.

I alle aldre

“Vi har gæster i all aldre på disse ture – også unge mennesker og veninder, der vil på udflugt og hygge sig sammen,” fortæller Lone Merio.

Og turene køres til en yderst fornuftig penge, f.eks. koster turene til Malmø, Vellingeblomman og Dyrehavsbakken kun kr. 195,- Så her kan alle være med  – og ellers kan man læse meget mere om turene på selskabets hjemmeside.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Julemarkedet i Vellingeblomman er et tilløbsstykke uden lige.

 

Svaneke Nexø Bustrafik er også kendt for at fragte øens skolebørn til og fra skole, ligesom rigtig mange skolebørn fra hele landet kender til selskabet fra lejrskoleophold. Der findes ikke mange københavnske skolebørn, der ikke på et tidspunkt har været på lejrskole på Bornholm, og så er det altså ofte busser fra Nexø, der tøffer rundt med børnene.

Der er også den traditionsrige studenterkørsel samt alle former for selskabskørsler, bryllupper, konfirmationer, firmaer og klubber: Alle hopper ombord på en bus fra Svarene Nexø Bustrafik og kommer sikkert frem og tilbage.

Lars vil ha’ kaffe med

Men nu bliver der banket på døren, og et hoved stikker frem.

Det er chaufføren Lars, der skal afsted med en busfulde forventningsfulde gæster på en privat tur til Østrig, og han skal lige høre, om der er kommet kaffe til huse.

“Ja”, siger Lone  – “der er til 50 liter, det er vel nok til turen derned…?”

Jo, det er nok, og så er det afgang.

Dem kommer der mange flere af i den kommende tid – og altså også flere til udlandet til næste år.

 

 

 

 

 

 

Seneste artikler

Fik du læst?

Julejazz på Svanekegarden

  MUSIK: Onsdag 6. december kl. 19.30 tænder Svanekegaarden for alvor op under julestemningen, når den anerkendte svenske jazzsangerinde Viktoria Tolstoy og hendes nordiske kvartet

Læs mere »