Burnin Red Ivanhoe spiller i Svaneke

MUSIK: Musikforeningen NoName arrangerer koncert med det legendariske band i kulturhuset Frem i Svaneke Pinsesøndag

Burnin Red Ivanhoe – musiknavn gennem 50 år, dog med noget ændret besætning

 

Det bliver til et kærkomment gensyn med det nærmest legendariske band Burnin Red Ivanhoe, der komme til kulturhuset Frem i Svaneke, Pinsesøndag 28. maj, hvor der er koncert kl. 20. Der er salg af billetter forskellige steder, bl. a. på Musikhuzet.dk, i Svanekegaarden og medlemmer af Noname bestiller på nonamesvaneke@gmail.com.

I mere end 50 år har Burnin Red Ivanhoe været et fast begreb i dansk musik. Altid genkendeligt, altid udtryk for en bestemt måde at gå til musikken på, en unik lyd og en særlig holdning til det at spille musik for publikum.

Dengang det hed Syrerock
I begyndelsen hed det syrerock. I dag er det en del af kulturarven. Det nye er – at der heldigvis ikke er ret meget nyt: Energien er usvækket og repertoiret langtidsholdbart. Burnin Red Ivanhoe er blandt de få bands i hele verden, der i levende live har stået distancen siden midt i 60’erne.

Historien
I årenes løb har Burnin Red Ivanhoe stået på scenen mere end 1.000 gange. Udover i Skandinavien har de været i UK, Tyskland, Frankrig og Indien. De har spillet koncerter og været på koncertturneer med blandt andre Incredible Stringband, Uriah Heep, Jimi Hendrix og Black Sabbath. De har desuden medvirket i mange både danske og internationale radio- og tv-programmer foruden i flere film.

Ud over et større antal piratudgivelser og opsamlingsplader har de indspillet og udsendt 11 albums, hvoraf flere indgår i enhver rockentusiasts grundsamling. Debutalbummet ”M144” fra 1969 har således status som ét af nyere danske musiks betydeligste udgivelser.

Karsten Vogel
Karsten Vogel har som komponist, musiker og kapelmester været i orkestrets frontlinje helt fra starten i 1967. I mange år var desuden Kim Menzer en vigtig figur på scenen, men en svækket hørelse har gjort det vanskeligt for ham at orientere sig i musikken, og som konsekvens heraf har han trukket sig ud af orkestret.

Lone Selmer har så med overbevisende vokal og sikkert keyboard i de senere år i stigende grad været med til at tegne Burnins profil, og hun har som ny frontfigur mødt stor begejstring hos både et trofast stampublikum og hos mange nytilkomne fans.

Den centrale rolle som guitarist og sanger bliver på forbilledlig vis varetaget af Jens Runge, der i usædvanlig grad har levet sig ind i den særlige burnin’ske ånd. Burnin Red Ivanhoes musik har altid baseret sig på en formidabel rytmegruppe, og med Klaus Menzer bag trommerne og Assi Roar på bas er den linje fastholdt.

Med sange som ”Ivanhoe i Brøndbyerne”, ”Tingel-tangel manden”, ”Rotating Irons” og ”Ridder Rød” på programmet spiller Burnin Red Ivanhoe sig lige ind i tre generationers danske hjerter.

Seneste artikler

Fik du læst?