Bornholmer Garden indtager Tivoli

MUSIK: Bornholmer Garden fra Rønne overtager rampelyset i Tivoli til den store Garderdag

Bornholmer Garden – med til Garderdag i Tivoli

 

Snorlige rækker, farverige uniformer, skarpe formationer og orkestermusik fra børn, unge og voksne, der nyder at spille. Det er det, dagen handler om, når Tivoli byder velkommen til over 400 gardere på Garderdagen i Tivoli lørdag 15. juni.

Bornholmer Garden fra Rønne deltager med 19 gardere og kan ses klokken 12.45. Udover Bornholmer Garden gæster yderligere ni garder fra alle dele af landet også med opvisninger, parader, tattoo og koncerter. Tivoli-Garden, der i år fejrer 180-års jubilæum, er også i blandt, når Garderdagen begynder klokken 12.

Børn og voksne
Bornholmer Garden blev stiftet i 1981 og består i dag af både børn og voksne. Den har et trommekorps samt et harmoniorkester. Uniformerne er i de bornholmske farver, røde, hvide og grønne. Hele garden glæder sig utrolig meget til at spille i Tivoli og sammen med de andre gardere.

Bornholmer Garden har egne lokaler i Rønne – i en gammel frikirke, der  er ændret til egnede lokaler til både træning, møder og festlige sammenkomster. Garden har  deltaget i DM for bygarder og var selv være for DM 2001 og har rejst i Danmark, Sverige, Norge og Tyskland.

400 gardere
Klokken 16 samles de over 400 gardere til en fælles parade gennem Tivoli, som kulminerer i en stor fælleskoncert på Plænen, der kaldes for “massed band.” De i alt ti garder, som kan opleves på dagen, er Roskilde Garden, Den Sønderjyske Pigegarde, Bornholmer Garden, Varde Garden, 6. Juli Garden, Danehofgarden, Vedbæk Garden, Slagelse Garden, Livgardens Tambourkorps og Tivoli-Garden.

 

Fik du læst?