Bornholm rydder op

Turister forventer ren natur på Bornholm. Og Sol og Strand er med i den årlige affaldsindsamling i den kommunende uge

Både danske og udenlandske turister forventer ren natur og rene strande. Derfor er Sol og Strand med i Affaldsindsamlingen over hele landet, oplyser direktør Per Dam.

“Ren natur og rene strande er forudsætningen for en succesrig turisme på Bornholm,” siger Sol og Strand-chef Tommi Falk.

Sommerhusturismen har de seneste år haft den en rekord-sæson efter den anden. 2019 var den bedste sæson nogensinde, men siden blev 2021 endnu bedre. Og 2022 blev endnu bedre end 2021. Man er simpelthen ved at få hul på den helårs-turisme, som det danske turisterhverv har stræbt efter i årtier.

Liv og aktivitet
Og det er en succes, der har stor betydning for masser af lokalsamfund langs Danmarks kyster, hvor store dele af byens butik- og erhvervsliv var lukket ned, når det ikke lige var sommer og højsæson for turismen. Det skaber liv og aktivitet – og bringer Danmark i bedre balance.

Men den store succes fortsætter slet ikke af sig selv. Den forudsætter simpelthen at vi passer på den natur, feriehus-turisterne i høj er tiltrukket er.

Derfor er Sol og Strand Feriehusudlejning, der med 28 lokale bureauer langs Danmarks kyster fra mandag 20. til søndag 26. marts med i den årlige affaldsindsamling, som flere virksomheder sammen med Danmarks Naturfredningsforening gennemfører.

Det fortæller Sol og Strands administrerende direktør Per Dam:

Det giver mening
“Det giver så meget mening, at Sol og Strand er med i affaldsindsamlingen. Lige som vi også er sponsorer for den danske Race for Oceans Foundation, der oplyser om naturen og livet i havet og langs vores kyster og engagerer mange mennesker om det. Ren natur og rene strande og kyster er forudsætningen for, at Danmark feriehusturismen også i de kommende år kan bygge videre på den succes, som vi har haft gennem de seneste år, siger Per Dam og fortsætter:

“Vi lever hvert år af at leje 6.500 private feriehuse ud til danske og udenlandske feriegæster. Men de kommer altså kun – og bliver kun ved med at komme, hvis vi hæger om de kvaliteter, der er forbundet med at holde fri i et feriehus langs Danmarks kyster

Både danske og udenlandske feriegæster forventer ren natur, rene strande og rene kyster.

En særlig natur
Det gælder også på Bornholm, siger Sol og Strands lokale bureauchef, Tommi Falk:

“VisitDenmark måler løbende holdninger og adfærd hos både danske og udenlandske turister. Og i Tyskland, der står 70 procent af de udenlandske overnatninger i Danmark, er 40 procent af indbyggerne simpelthen det, vi kalder ”grønne idealister”, som prioriterer miljø, natur og bæredygtighed meget højt. De har nogle forventninger, som vi skal leve op til. Og det gælder måske endnu mere på et sted som Bornholm, som har en særlig natur, som alle kommer for at opleve.

Derfor giver det så meget mening, at vi i Sol og Strand over hele landet er med i Affaldsindsamlingen. Og vi glæder os over, at der i år er rekordopbakning til indsamlingen,” siger Tommi Falk.

I weekenden
I weekenden 25.-26. marts kulminerer affaldsugen med hundredvis af offentlige affaldsindsamlinger i hele landet. Her forventer Danmarks Naturfredningsforening, at op mod 35.000 vil tage del i den landsdækkende skraldejagt.

www.affaldsindsamlingen.dk kan man finde en oversigt over indsamlingerne. Her kan man også oprette sit eget arrangement.

__________________________

Seneste artikler

Fik du læst?