Aktietegning runder to mio. kr.

ØkoBornholms aktietegning runder to millioner kroner,  og nu sættes slutspurten ind…

Vil du være med til at investere i bornholmsk jord og gode fødevarer?

 

Foreningen ØkoBornholms forsøg på at stifte et aktieselskab og købe den første ejendom er kommet et stort skridt nærmere – men er ikke i mål.

Tilbage i juni lancerede foreningen planen om at etablere et aktieselskab, der har til formål, at gøre det langt nemmere for unge økologiske landmænd og -kvinder at etablere en produktion på Bornholm.

“Vi kan konstatere at Bornholm ligger et godt stykke bagud resten af Danmark hvad angår andel af økologisk dyrket areal, og vi kan også konstatere, at der er meget få tilgængelige lokalt, producerede økologiske produkter”, siger Hans Jørgen Jensen fra LokalAktionsGruppe Bornholm.

Aktietegningen udløber torsdag 31. december, og ifølge prospektet for aktieselskabet skal der være solgt aktier for tre mio. kr. inden årets udløb. Sker det ikke, kommer der ikke noget øko-aktieselskab i denne omgang.

Støt øko-aktieselskabet

“Der er flere gode grunde til at støtte ideen med et øko-aktieselskab”, siger Hans Jørgen Jensen. ”

Hans Jørgen Jensen – ønsker mere økologi til Bornholm.

 

Først og fremmest handler det naturligvis om at vi gerne vil have mere økologi på Bornholm. Således bakker vi op omkring den fælles fødevarestrategi som kommunen, Bornholms Landbrug & Fødevarer samt foreningen Gourmet Bornholm arbejder sammen om. Økologi handler om bedret miljø, dyrevelfærd, biodiversitet og klima. Men for os handler det i høj grad også engagement og medansvar. Når man køber aktier, får man en naturlig interesse for ejerskabet. Jo flere der køber aktier, jo større opbakning vil de kommende forpagtere af unge økologiske landmænd og kvinder blive ”født med”. Som medejer vil du naturligt ønske at aftage de produkter, der kommer ud af din investering  – velvidende, at overskuddet i produktionen i sidste ende gavner din investering, miljø, biodiversitet m.m., “, siger Hans Jørgen Jensen og fortsætter:

Slå dig sammen med andre

“Synes du, at 10.400 kr. er for meget til at du kan investere dem her og nu, så kan du enten finde sammen med madklubben, familien, eller øko-venne-klubben. Jo flere involverede jo bedre. For år tilbage var det moderne at sige ”Giv en ged” i julegave. I dag har du mulighed for at give dine børn eller børnebørn et stykke bornholmsk økologisk jord”, slutter Hans Jørgen Jensen.

Man kan finde mange flere oplysninger på foreningen hjemmeside: økobornholm.dk.

 

Seneste artikler

Fik du læst?

Pinsens gudstjenester

Gudstjenester på Bornholm søndag 19. og mandag 20. maj. Aa Kirke 10.30 : Familiegudstjeneste ved sognepræst Louise Christina Howard. Skt. Peders Kirke 09.00: Pinsedagsgudstjeneste ved

Læs mere »