Årets sidste udstillinger i Svanekegaarden

KUNST: Årets sidste udstillinger er Ane Cecilie Mogensen med “Sjinjara papirklip” i udstillingssalen og Lene Bregninge med “Langs nye stier” i foyeren. Udstillingerne kan ses frem til søndag 17. december

Ane Cecilie Mogensen

 

Ane Cecilie Mogensen er efterhånden er blevet meget kendt for sine eventyrlige papirklip. “Sjinjara papirklip” er opkaldt efter det bornholmske ord for natsværmer/sommerfugl  – og dem er der mange af på udstillingen sammen med et stort udvalg af Anes helt egne Klipeøens trolde.

Der er også mange andre klip udstillede, deriblandt de tre frimærker fra 2022. Med sin særlige evne evne til at ændre et helt almindeligt ark papir til et kunstværk som regel klippet direkte frit fra fantasien uden hjælpe streger, inviteres publikum ind i en helt speciel verden af klippet papir og de mange historier, der gemmer sig i hvert enkelt klip.

Ane er uddannet cand.mag. i retorik fra Københavns Universitet i 2014, hun er vokset op med Sabber og hans verden og efter 12 års eksil i København flyttede Ane tilbage til sin elskede fødeø i 2014.

Rejse gennem naturen
Lene Bregninge’s udstilling “Langs nye stier” er en rejse gennem den bornholmske natur. Klipperne, sprækkedalene, med engelsød vedbend og de vilde skove.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Lene Bregninge

Lene Bregninge er en del af kunstnerkollektivet 4D – og maler akvarel og tusch. I akvarellerne skabes det poetiske og tyste. I de sorte tuschbilleder kommer en ny voldsomhed frem.

Udstillingerne er åbne frem til søndag 17. december torsdag til søndag fra kl 13 til 16.

PS: Skulle hilse og sige fra Svanekegaarden, at aftenens koncert med Harbeck & Gunde Duo er aflyst på grund af sygdom.

Seneste artikler

Fik du læst?