Åben salon med keramik og billedkunst på kunstmuseet

Nu kan man lære  Bornholms Kunstmuseums nye kunstfaglige personale samt skulpturerne i naturen omkring museet at kende, når museet  i efterårsferien tilbyder spændende arrangementer for både store og små.

Besøg Bornholms Kunstmuseum i efterårsferien – der sker en masse. (Foto: Destination Bornholm)

 

Der kommer til at ske meget på Bornholms Kunstmuseum i efterårferien. Man kan f.eks. deltage i museets nye tiltag “Åben Salon”, hvor tre kunstnere taler om egne og hinandens værker.

Som en hjælpepakke til øens kunstnere har Bornholms Kunstmuseum i samarbejde med Brødrene E., S. & A. Larsens Legat købt nye værker til museets samling. Michael Geertsen, Silas Inoue og Heidi Hentze taler i salonen om hinandens og egne værker. Værkerne bliver vist frem i salonen. Samtalen bliver ledet af museets nye kunstfaglige leder, Tine Nygaard. Det er søndag  11. oktober kl 15.

Et kunstnerisk kvarter

Bornholms Kunstmuseum er rig på kunst fra den tidlige modernisme og mellemkrigstiden. I museet kan man følge kunstneriske strømninger og nybrud fra slutningen af 1800-tallet og frem til i dag, der fortæller om kunstens skiftende rolle i samfundet og placerer Bornholm som en central del af udviklingen af den moderne kunsts formsprog og idéer.

I efterårsferien kan du deltage i et Kunstkvarter og komme tæt på et udvalg af museets værker. Hvert Kunstkvarter giver en kort introduktion til et værk eller et emne, og der skiftes mellem kunstnerne maleren Niels Lergaard (1893-1982) og billedhuggeren Sonja Ferlov Mancoba (1911-1984). Det foregår  tirsdag, onsdag og torsdag i efterårsferien kl. 13 og 15. Vært er museumsinspektør Lotte Nishanthi Winther og man spørger ved skranken i hvilket udstillingsrum, det pågældende Kunstkvarter begynder. Det er gratis at være med, når entreen er betalt, og tilmelding er ikke nødvendig.

Skulpturer rundt om museet

I naturen omkring Bornholms Kunstmuseum er der opstillet flere forskellige skulpturer. De er skabt af kunstnere som Søren Georg Jensen (1917-1982), Jun-Ichi Inoue (1948-2009) og Pipin Henderson (1924-2015), m.fl. og rummer udtryk og materialer, der både kan være opsigtsvækkende og diskrete.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Kunstmuseet er altid et besøg værd. (Foto: Destination Bornholm)

 

På Skulpturmødet tager museet afsæt i gæsternes  favorit og undersøger, hvad en skulptur kan være, og hvordan den kan få os til at snakke, opleve og tænke. Det foregår tirsdag, onsdag og torsdag i efterårsferien kl. 14, og turen varer en halv time. Deltagere er fra fem år ifølge med deres voksne og vært er museumsinspektør Lotte Nishanthi Winther.

Mødested er ved indgangen til Bornholms Kunstmuseum, og det er gratis at deltage i ”Skulpturmødet”. Tilmelding er ikke nødvendig. Besøger man efterfølgende museet, har børn under 18 år fri entré.

Og vi skulle hilse og sige, at man skal være klædt på til efterårets lunefuld vejr og at man gerne må medbring en mobiltelefon med kamera. Det er også tilladt at fotografere indendørs på museet, men dog uden blitz og stativfotografering. Dette kræver særlig tilladelse.

Bornholms Kunstmuseum er beliggende ved Helligdomsklipperne ca. seks km. nord for Gudhjem i et af Danmarks flotteste og mest spektakulære landskaber. Museumsbygningen er opført i 1993 og udvidet i 2003 og regnes for noget af det bedste i moderne dansk arkitektur. Bornholms Kunstmuseum rummer både ældre og nyere kunst og kunsthåndværk.

 

Seneste artikler

Fik du læst?