Folkebevægelsen holder møde i Rønne

Folkebevægelsen mod EU på Bornholm holder i aften møde på biblioteket i Rønne med bl.a. den radikale EU-modstanderveteran Sven Skovmand

 

Folkebevægelsen mod EU holder møde i aften onsdag 18. januar kl. 19 på Rønne Bibliotek med deltagelse af Sven Skovmand og Susanna Dyre-Greensite – der er formand for Folkebevægelsen mod EU på landsplan – og Lave K. Broch, der er medlem af landsledelsen og bosiddende i Hasle på Bornholm.

Mødet indgår i projektet ”50 år sammen i EU”, som er støttet af Europa-Nævnet.

Sven Skovmand har i alle de 50 år været en aktiv EU-modstander fordi demokratiet og dansk selvbestemmelse ifølge ham undermineres af EU  – og fordi der findes bedre alternativer til et samarbejde, mener han.

Skovmand var i 1972 medlem af Folketinget for Radikale Venstre og gik – ligesom en del socialdemokrater – imod partilinjen og stemte nej til dansk medlemskab af EF.

Bornholmske rødder 

Senere blev Skovmand valgt til EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU i en femårsperiode. Sven Skovmand er stadig radikal og aktiv i den tværpolitiske bevægelse Folkebevægelsen mod EU. I mange år sad han i begge organisationers landsledelser. Skovmand har desuden den særlige tilknytning til Bornholm, at hans farfar, redaktør Helge Skovmand, voksede op i Østermarie, hvor hans far var lærer. Helge Skovmand fik i øvrigt sin journalistiske uddannelse på Bornholms Tidende.

”For mig har EU-mostand altid drejet sig om kampen for vores demokrati og selvbestemmelse. EU er hverken et ligeværdigt eller demokratisk samarbejde – og det er ubegribeligt at partiledelserne i de fleste partier konstant siger ja til at give EU mere magt. Det er derfor afgørende, at vi har en stærk og tværpolitisk Folkebevægelse mod EU,” siger Sven Skovmand inden mødet i aften.

Fik du læst?