Gastronomisk dyst på havnen i Gudhjem fandt sin vinder

GASTRONOMI: Det blev Allan Schultz, der sikrede sig sejren, da fire af Danmarks dygtigste kokke dystede om æren og en plads i dansk gastronomihistorie ved Sol over Gudhjems hovedattraktion: kokkekonkurrencen. 

Allan Schultz vinder Sol over Gudhjem 2025

 

Allan Schultz tog sejren med 345 point ovenpå en forrygende uge, da han i mandags blev tildelt en Michelinstjerne til sin restaurant Parsley Salon i Hellerup nord for København.

Sejren blev hevet hjem i sidste time foran Hampus Risbjerg, der ellers havde sikret sig en solid føring efter forretten. Det var dog ikke nok til at slå Allan Schultz, der sikrede sig en overlegen sejr med en hovedret, der i den grad imponerede dommerne.

Overraskende dyst
Det blev således en intens og overraskende dyst på Gudhjem Havn, hvor alle fire stjernekokke leverede kreative menuer af med fokus på bornholmske råvarer og gastronomisk håndværk.

Og det var en stolt og lettet Allan Schultz, der modtog vindertitlen efter lang tids fokuseret og intensiv træning:

“Det kan ikke forklares. Det er en lettelse og en forløsning. Man kommer jo for at vinde. Hvis ikke man har lyst til at lave det bedste, så skal man lade være. Det kommer jo ikke af sig selv, og jeg har trænet absurd meget. Jeg kender jo også mange af dommerne, vi har fulgtes ad i mange år, og jeg respekterer dem helt vanvittigt højt. Det betyder næsten mere for mig at få anerkendelse fra dem”, siger Allan Scultz.

“Det er for godt til at være sandt”, fortsætter Allan Schultz – om den uge han har haft med tildeling af en Michelinstjerne og nu en vindertitel fra Sol over Gudhjems hovedkonkurrence.

Stærkt dommerhold
Konkurrencen blev bedømt af et stærkt dommerhold bestående af anerkendte kokke med stærke gastronomiske profiler:

Per Thøstesen, Bistro Boheme, Nicolai Nørregaard, Kadeau, Kenneth Toft Hansen, Svinkløv Badehotel og Brian Mark, Søllerød Kro

Dommerpanelet udpegede Allan Schultz som vinder, fordi han leverede et højt niveau med imponerende smagsdybde og præcision i særligt hovedretten:

(Artiklen fortsættes under billedet)

Spændende retter til Sol over Gudhjem

 

“At Allan vinder i dag er en kombination af mange ting: Det er tydeligt at mærke, at han mestrer det klassiske køkken. Det er en rigtig stabil præstation, hvor der ikke er nogen tilberedningsfejl – det er flot og elegant det hele, smagt til og krydret. Det er netop det, at han leverer stabilt på begge retter, der gør, at han vinder i dag”, siger Kenneth Toft Hansen.

Dygtige kokke
Allan Schultz var oppe imod et stærkt felt af landets dygtigste kokke – flere fra Michelin-dekorerede restauranter:

Hampus Risberg fra Punk Royale, Trille Lassen fra Alchemist og Nicolas Min Jørgensen fra Restaurant Tri.

Udover titlen som vinder af årets Sol over Gudhjem kokkekonkurrence, modtager Allan Schultz en præmiecheck på 40.000 kroner samt en måned bag rettet i en Audi A6,

Fik du læst?