Flot præstation af bornholmsk folkeracer

FOLKERACE: Mathias Steinlein fra Teamvwrally deltog lørdag i et folkeraceløb på Välabanen i Helsingborg. Trods svære vilkår endte det med en flot placering.
Mathias Steinlein – endte på en flot fjerdeplads.
Sidste weekend fik Mathias Steinlein solgt sin Volvo 140,  så han har haft en travl uge med at klargøre den Golf  3’er han købte på vej hjem.
Mathias var klar til start i Helsingborg lørdag morgen, men et sidste olietjek før første heat viste pludselig, at der er var vand blandet i olien. Toppakningen var itu. Skulle han melde fra eller bare køre?
Der blev skiftet olie i en fart, og Mathias kørte til start med den viden, at bilen nok ikke holdt særlig længe.
Fik fuld pedal
Mathias havde bestemt ikke glemt, hvordan man kørte forhjulstræk, og Golfen fik fuld pedal. Til stor overraskelse holdt bilen hele turen, og han kom ind på en flot andenplads til stor jubel for det lille serviceteam.
Andet heat gik vildt for sig i starten, og Mathias blev ramt hårdt på hjulet, så drivakslen gik itu. Det holdt dog ikke Mathias tilbage, han holdt speederen i bund og slingrende ind i hvert sving lykkedes det ham at komme ind på endnu en flot andenplads.
Og så til tredje heat, hvor det lykkedes at få skaffet og monteret en drivaksel fem minutter før starten gik.
Påkørt bagfra
I tredje heat lå Mathias igen på en imponerende andenplads, men en påkørsel bagfra gjorde, at han mistede en placering og måtte tage til takke med en tredjeplads  – men det var lige akkurat nok til en C-finaleplads.
I finalen var hård kamp, og der skubbes en del, men Mathias fulgte godt efter de hurtigste. I de sidste runder begyndte Golfen at blive varm og træt, men den holdt til målflaget og Mathias endte på en flot fjerdelads og modtog  sin første svenske pokal.
Der var imidlertid mange bud på Golfen efterløbet, og den blev solgt, hvilket reglementet jo foreskriver, at den kan blive,
Til gengæld fik Mathias så en anden Golf 3’er på bud.
En svær, men flot dag af den bornholmske kører.

Seneste artikler

Fik du læst?

Fik konfiskeret kniv

  POLITI: I forbindelse med Toldstyrelsens kontrol ved færgen fra Sassnitz blev føreren af en personbil fundet i besiddelse af en kniv uden anerkendelsesværdigt formål.

Læs mere »