11 kandidater til årets kultur- og idrætspris

I år er der 11 kandidater Kultur- og idrætsprisen, der uddeles fredag 30. september i Rønne. Se listen over kandidater her.
Torben Larsen, Hasle – kendt motorsportsmand, der modtog kultur- og idrætsprisen sidste år.

Hvert år uddeler kommunen en Kultur- og idrætspris på maksimalt 10.000 kr.

Prisen uddeles sammen med Frivillighedsprisen på 20.000 kr., hvoraf halvdelen går til en anden fra kandidatlisten efter prismodtagerens eget valg.

Kultur- og idrætsprisen uddeles for at anerkende personer, der har ydet en ekstraordinær indsats – frivillig eller professionel – for det bornholmske kultur- og idrætsliv samt at give prismodtageren mulighed for at dygtiggøre sig yderligere.

Gode forslag

Alle borgere, foreninger, organisationer med videre på Bornholm kan indstille kandidater til priserne. Og der er kommet mange gode forslag indenfor tidsfristen, der var i august. Nu er det tid til kåringen.

På baggrund af de indkomne indstillinger har Social- og Sundhedsudvalget og Fritids-, Kultur- og Lokalsamfundsudvalget truffet beslutning om, hvem der skal modtage årets Frivillighedspris og Kultur- og idrætspris. Overrækkelsen af priserne vil finde sted i forbindelse den nationale frivillighedsdag “Frivillig Fredag”, der holdes 30. september i Musikhuzet.

Indstillede til Kultur- og Idrætsprisen 2022

Henning Andersen, kasserer i Bornholms Dynamiske Skytter
Bornholms Legetøjsmuseum
Torben Severinsen, programvært på “Musik med Seve”
Martin Bryder Hjort, træner for Granit Kidz, LykkeLiga Bornholm
Steen Komstedt, bestyrelsesmedlem i Tejn IF
Elo Jacobsen, frivillig på Bornholms Ø-arkiv
Melanie Hagedorn og Aslak Gärtner, Cirkus i Soldalen
Jette Glavind Pedersen, Formand for Teaterforeningen Bornholm
Viki Noorman Kert, afdelingsleder ved Det Kongelige Akademi, Nexø
Lars Christiansen, ASG Badminton
Nyvest Skytteforening

Gode kandidater 

En af kandidaterne er Torben Severinsen, der unægteligt også gør en stor indsats indenfor mange forskellige felter, men som i denne forbindelse er indstillet som programvært for “Musik med Seve” af Stemman Podcast. Torben er indstillet for sit kæmpe engagement og initiativ for musikalske, kulturnysgerrige lyttere, hedder det bl.a. i indstillingen. Han er glad for nomineringen:

Torben Severinsen  – en af kandidaterne til Kultur- og idrætsprisen. (Foto: Torben Ager)

 

“Ja, det er jeg, men jeg kan jo godt se, at jeg er kommet i selskab med nogle rigtigt gode kandidater. Så det bliver spændende at se, hvem der modtager prisen på fredag”, siger han.

I 2021 var det formanden for Bornholms Motorsport Torben Larsen, Hasle, der fik prisen. Den første prisuddeling fandt sted i 2013 og gik til  Olav Elvang fra Østersø Jazz i Nexø.

Seneste artikler

Fik du læst?