Vivians geologiske butik i den gamle vejerbod på havnen

Vivian Blem Bidstrup har åbnet en charmerende og geologisk butik i den gamle vejerbod på havnen i Allinge

Vivian foran sin geologiske butik – den gamle vejerbod på havnen i Allinge. (Fotos: Torben Ager)

 

Den gamle vægt er der skam endnu, men det er vist nok også det eneste, der tilbage af det originale interiør fra den gamle vejerbod på havnen i Allinge.

For i år skete der noget helt nyt på stedet, da Vivian Blem Bidstrup åbnede sin geologiske bod.  Og den har tiltrukket både fastboende og turister i denne sommer. For Vivian har også en meget spændende udendørs udstilling, og den frister mange til at kigge indenfor i det det, der må være noget nær den mindste butik på øen.

Men tag ikke fejl: Der har været stor travlhed i boden, og det har naturligvis en forklaring. For Vivian har solgt sten i mere end 30 år og har et meget stort kendskab til navne, oprindelse m.m.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Vivian i den gamle vejerbod.

 

“Sten er både pyntegenstand og historie”, fortæller hun. Og hun har næsten fungeret som en uofficiel, geologisk guide, når hun har givet især turister informationer om, hvor de skal søge hen på øen, hvis de skal gøre nogle gode fund.

For Vivian betegner sig selv som amatørgeolog, man skal vel ikke overdrive, men i givet fald en dygtig amatør med en særdeles stor viden.

Vivian er oprindelig fra Nordsjælland, men har boet i Rønne siden 2004. Hendes fars familie er fra Bornholm, og den gren af familien ville nok have syntes, det var lidt pudsigt, at en af deres efterkommere nu sælger smukke og fine sten fra vejerboden på Allinge Havn.

Seneste artikler

Fik du læst?